Magyar művész készítette el Világunk Tojását

Magyar művész készítette el Világunk Tojását

Különleges alkotással készült húsvétra Zsigóné Kati, a művész elkészítette munkásságának világszínvonalú remekét, a Világunk Tojását. A híres tojásdíszítő 100 mintát, köztük 40 kimagasló hírességet, ismert személyt jelenített meg, egyetlen strucctojáson.

Közelmúltban mutatta be Világunk Tojása nevű alkotását Zsigóné Kati népi iparművész, „A Tojásdíszítés Királynője, „Az Ország Nyuszija”, akit Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé választottak, Európában, pedig a legjobbnak. A három éven át készült alkotás a tojásdíszítő szerint hűen mutatja be az emberiség életét igen sokrétűen és kifejezően, száz mintán át.

Mint mondja, Zsigóné Katinak az volt a célja a Világunk Tojásának elkészítésével, hogy legyen egyetlen olyan egyetemes alkotás a Földön; ami a világon, élő minden emberhez szól, hatalmas tudásanyagot közvetítve rólunk, emberekről-embereknek.

A Világunk tojása, összetartja a világ embereit, mert közös a témája: az emberiség élete! A ma élő és a jövő nemzedék, a Világunk Tojása által; elsajátíthatja más népek kultúráját és globálisan átláthatja az emberiség életétét. A Világunk Tojásának üzenete: 'Segítsük egymást és féltőn óvjuk bolygónkat!' A néző megszólítása kétféleképpen történik: közvetlen, vagy közvetett módon. 1. Találjon, csak egyetlen dolgot rajta, amit ismer, vagy gyakorol pl. a vallások közül. 2. A másik kép láttán felmerül a kérdés a szemlélőben: az ki, vagy az mi (rajta)? Ezek által kerül a Világunk tojása a Világon élő minden egyes emberhez közel, és ettől lesz egyetemes és ettől válik páratlanná, értékállóvá, felbecsülhetetlen kinccsé. Ezek teszik maradandóvá, az utókor számára – nyilatkozta a művész.

A művésznő úgy fogalmazott, hogy a Világunk Tojása, a Legek tojása nevet is kaphatta volna, mert az alkotások közül: a legkiemelkedőbb, a legérdekesebb, a legérthetőbb, a legtudományosabb, a legtöbb emberhez szól, a leg időtállóbb, a legkülönlegesebb, a legsokoldalúbb, a leginkább értékét megtartó, a legfigyelemfelkeltőbb, a legpótolhatatlanabb; mert szinte ’lexikális” tudást közvetít az Emberiség életéről.

Igen a világunk sokrétű, ezért sok ránk Emberekre jellemző témát ölel fel, – mert a Világunk Tojásán főszerep az: ember, – mert rajta minden rólunk szól, – a mi életünkről, létünkről! Sok nagyszerű ember született, sok csodás építményünk és természeti csodánk van. Még érdekes, tanulságos dolgok is vannak rajta, amik az emberiség életét szorosan befolyásolják! Ezek közül kellett a legkiemelkedőbbeket kiválasztanom! – 3 évig készült, a Világunk Tojása, ebből több mint 2 évet a rákerülő 100 minta, kutatása tette ki! A rajta lévő egyetlen téma is, óriási anyagot ölel fel! – foglalta össze Zsigóné Kati, hogy mit is láthatunk a strucctojás felületén.

Egyetlen tojás 100 festett képet tartalmaz

40 tudóst, hírességet, ismert, elismert neves embert mutatok be a Világunk Tojásán, akik nélkül ma egy teljesen más világban élnénk. Azokat, akik legtöbbet tettek az emberiségért, a haladásért. Néhány nevet említve: Leonardó da Vinci, Gandhi, Edison, Teréz Anya, Marie Cure, Oprah, Mozart, Einstein, Pelé stb. Látunk rajta még: 14 Természeti csodát és olyan remek építményeket, melyeket az emberiség hozott létre. 14 minta foglalkozik a világ vallásaival. Vannak rajta meghatározó dolgok, amik az emberiség életét befolyásolják, vagy jelentős szerepet játszanak abban például a család, a gyógyítás, a béke, a DNS, a repülés, a film, az ember, a számok, az idő, az írás stb. Több titkot is felsorolok, amit nem tud az ember megfejteni. 4 olyan ember van rajta, aki él, és 4 magyar is. A minták rendezetten vannak felrakva: követik a Föld ellipszis (elliptikus) mozgását. Ezt a Tojást is, a többi alkotásommal együtt, egyelőre a kiállításomban láthatja a nagyközönség – avatott be a kulisszatitkokba a tojásdíszítő mester.

Gyémántkő is díszíti a Világunk Tojását

Zsigóné Kati alkotását még értékesebbé teszi 16 darab aranyba foglalt gyémántkő. Mint mondta, az arany a bölcsességet, az igazságot közvetíti itt és a Magyar Nemzet tojásán is, míg a gyémánt, az Isteni fényt jeleníti meg a Földön, ami segít mindig tisztán, logikusan és önállóan gondolkodni.

Ezekre a segítségre, soha nem volt nagyobb szüksége az Emberiségnek! A 16 gyémántnak szerepe is van a Világunk Tojásán, mert vele jelöltem, a két fő motívumot: a Föld Kontinenseit és a Naprendszer bolygóit – tette hozzá az alkotó.

A Világunk Tojásával az alkotó, fontos üzenetet is szeretne közvetíteni. Célja felhívni a figyelmet arra, hogy szolgálattal, mély hálával tartsuk tiszteletbe, bolygónk tisztaságát és Embertársaink jogait; hogy mind a 8 milliárd ember.

A borítókép forrása: zsigonekati.com

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.