Zeneajánló: Ankor – Oblivion

Zeneajánló: Ankor – Oblivion

Február közepén új dallal örvendeztette meg a rajongókat az Ankor. A spanyol alternatív metál zenekar készülő lemezének második dalát, az Obliviont publikálta videoklippel együtt.

Az idén húsz éves Ankor a tervek szerint az év első felében új nagylemezzel jelentkezik majd. Az album egyik dalát már tavaly decemberben nyilvánosságra hozták, a Prisoner című számot mi is bemutattuk.

Lényegében a megkezdett vonulatnak a folytatása az új dal is, mivel a decemberben publikált műben központi szerepet betöltő, saját maga fogságában vergődő lélek az Oblivionban már a felejtés útjára lép, igyekszik maga mögött hagyni a nem túl pozitív múltat. (Annyit elárultak, hogy a történet egy köztes elemét ismertük meg eddig, ugyanis a Prisoner a második, az Oblivion pedig a harmadik dal lesz a lemezen.)

A bolyongó embert ebben a klipben is a 31 éves énekesnő, Jessie Williams testesíti meg. Persze a felejtés sosem egyszerű és gyors folyamat, amit az időjárás váltakozása is jól megmutat, hiszen a téli havas tájon kezdődő klip a tavaszi erdőben, a nyári tengerparton és az őszi országúton is követi a felváltva éneklő és hörgő frontember felejtési fázisait.

A zene sem egy könnyed alkotás, az Ankorra jellemző zúzás és húrtépés elúttal sem marad el. Összességében az eddig megmutatott két dal remek kedvcsináló a tartalmasnak ígérkező album előtt.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.