Zeneajánló: Ankor – Prisoner

Zeneajánló: Ankor – Prisoner

Decemberben nagyjából egy évnyi hallgatás után új dallal jelentkeztek az alternatív metál katalán nagyágyúi. Az Ankor készülő, a tervek szerint 2023 tavaszán érkező lemezének első dalát mutatta be.

Bár a spanyolországi Tarragona városában alapított együttes már 2003-ban megkezdte működését, a nagy sikerekig 2014-ig várni kellett, amikor Jessie Williams személyében új frontember érkezett a bandába. A remek énekhanggal rendelkező, és a hörgésben is igen tehetséges brit énekesnő pedig új lendületet vitt a zenekarba, amelynek pályája megindult felfelé. Saját számok mellett rockosított feldolgozásaik is nagy sikert arattak a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

Az Ankor már javában dolgozott 2023 tavaszán érkező lemezén, amikor szeptemberben újabb tagcserét jelentettek be, és a görög dobos hölgy, Eleni Nota érkezett az egyre nemzetközibbé formálódó csapatba.

A beharangozott lemezből még decemberben ízelítőt adtak a rajongóknak, a Prisoner című számot videoklippel együtt publikálták, és tették elérhetővé szinte mindegyik zene-streamelő platformon. A dal a belső vívódásról szól, a címben szereplő prisoner, azaz rab saját magának, azaz megszokásainak, emlékeinek, múltjának a foglya.

A klipben a 31 éves énekesnő testesíti meg a saját magát foglyul ejtő embert, aki a nappaliban vívódik önmagával, rácsozott üvegajtón keresztül vágyakozva bámul kifelé a szabadba, vagy éppen a fürdőszobában csurom véresen keresi a helyét, és a zuhany alatt próbálja tisztára mosni magát a múlt nyomasztó maradványaitól.

A zene sem egy könnyed és lágy alkotás, akik nem rajonganak a metálos hörgésért, azoknak minden bizonnyal nem lesz a kedvence ez dal, a lendületes zúzás szerelmesei azonban nem fognak csalódni benne. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a jövő évben érkező folytatást.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.