Zeneajánló: Zoë Wren – Wonder

Zeneajánló: Zoë Wren – Wonder

Július elején új dallal rukkolt elő a folkzene fiatal brit nagyágyúja, Zoë Wren. A Wonder az énekesnőtől megszokott stílusjegyeket magán hordozó romantikus mű, melyhez videóklip is készült.

Újabb dallal bővítette egyre hosszabb bibliográfiáját Zoë Wren. A kortárs folkzene legtehetségesebb képviselői közé tartozó brit énekesnő Wonder című dala a szerelem és a természet csodáit tárja a hallgatók elé. A videóklipben főleg az utóbbi téma a hangsúlyos.

Zoë tisztán csengő hangjához nemcsak, hogy passzolnak a lassabb dalok, de úgy tűnik, hogy a fiatal énekes-dalszerző is kedveli őket, hiszen minden évben legalább egy ilyen alkotással megörvendezteti rajongótáborát. Bár billentyűn és gitáron egyaránt jól játszik, ezúttal a gitárszólamok alkotják a szöveg kíséretét.

A klip főszereplője az énekesnő, aki hol egy mikroszkópon keresztül vizsgálja a természet csodáit, hol pedig az erdőt járva fedezi fel őket. A videó remek lenyomata a dal zenei- és szövegvilágának.

Zoë ráadásul nemcsak a szokásos platformokon érhető el, rendszeresen tart élő streameket Twitch-csatornáján is. Az énekesnő korábbi dalai közül a melankolikusabb Sailing Boat-ról, és a jóval pörgősebb Vapour-ról is is írtunk.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.