Zeneajánló: Zoë Wren – Vapour

Zeneajánló: Zoë Wren – Vapour

A közelmúltban új dallal, és egy ehhez készült videoklippel lepte meg rajongóit a folkzene üdvöskéje, Zoë Wren. A Vapour elkalauzol minket a II. Világháború korszakába.

A fiatal brit énekes-dalszerző nem először szolgáltat témát számunkra, a Sailing Boat című daláról már írtunk egy rövid ajánlót a GazMagon.

A Vapour sok tekintetben éles váltás Zoë Wren korábbi dalaihoz képest. Mind zeneileg, mind a számhoz készült videoklip hangulatában a második Világháború időszakát tárja elénk. A szöveget ráadásul egy igaz történet ihlette: a fiatal francia nő, Jeannie Rousseau hazája német megszállását követően éveken át kémként dolgozott.

A dal a korhoz illő hangzással és filmes hangulatú gitárjátékkal egészíti ki Zoë jellegzetes hangszínét, és a lendületes dallammal megfűszerezve egy élvezetes folk-rock alkotássá áll össze. A megszokottól eltérő zenei világ ugyanolyan jól áll brit zenésznek, mint korábbi alkotásai.

Zoë ráadásul rendszeresen tart online streameket Twitch-csatornáján, így aki kedvet kapott a tehetséges előadó zenéihez, az heti szinten kiélheti kíváncsiságát.

Áprilisban csaknem kétezerrel csökkent a cégek száma Magyarországon márciushoz képest, és hétezerrel kevesebb vállalat működik, mint év elején. A negatív tendencia már négy hónapja tart.