Zeneajánló: Zoë Wren – Vapour

Zeneajánló: Zoë Wren – Vapour

A közelmúltban új dallal, és egy ehhez készült videoklippel lepte meg rajongóit a folkzene üdvöskéje, Zoë Wren. A Vapour elkalauzol minket a II. Világháború korszakába.

A fiatal brit énekes-dalszerző nem először szolgáltat témát számunkra, a Sailing Boat című daláról már írtunk egy rövid ajánlót a GazMagon.

A Vapour sok tekintetben éles váltás Zoë Wren korábbi dalaihoz képest. Mind zeneileg, mind a számhoz készült videoklip hangulatában a második Világháború időszakát tárja elénk. A szöveget ráadásul egy igaz történet ihlette: a fiatal francia nő, Jeannie Rousseau hazája német megszállását követően éveken át kémként dolgozott.

A dal a korhoz illő hangzással és filmes hangulatú gitárjátékkal egészíti ki Zoë jellegzetes hangszínét, és a lendületes dallammal megfűszerezve egy élvezetes folk-rock alkotássá áll össze. A megszokottól eltérő zenei világ ugyanolyan jól áll brit zenésznek, mint korábbi alkotásai.

Zoë ráadásul rendszeresen tart online streameket Twitch-csatornáján, így aki kedvet kapott a tehetséges előadó zenéihez, az heti szinten kiélheti kíváncsiságát.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.