Zeneajánló: Zoë Wren – Sailing Boat

Zeneajánló: Zoë Wren – Sailing Boat

Nemrégiben új, egydalos kislemezzel jelentkezett a brit folk énekesnő, Zoë Wren. A Sailing Boat egy romantikus költemény, amelyet a koronavírus-járvány alatti lezárások, és a szeretteinktől való távollét ihletett.

Bár a vitorláshajóról szóló dal csak idén február végén vált ismertté a közönség számára, már jóval korábban elkészült. A jellegzetes hangú angol dalszerző-énekesnő Zoë Wren saját bőrén érezhette a pandémia miatti lezárásokat, amikor is az utazási korlátozások miatt a vártnál hosszabb ideig nem találkozhatott Svájcban élő párjával. Érzéseit papírra és kottára vetette, ennek eredményeként született meg a mű.

Az énekhangja mellett gitáron is billentyűn is tehetséges Zoënak a pörgős és vidám, valamint a melankolikus és lassú dalok egyaránt jól állnak – a Sailing Boat ez utóbbinak ékes bizonyítéka. A címben szereplő vitorlás az ifjú hölgy kívánsága, amivel ha rendelkezne, át tudná szelni a tengert, és legyőzhetné a távolságot és a magányt.

Aki a dal meghallgatása után kedvet kap Zoë kristálytiszta hangjához, nem kell szomorkodnia. Habár kis hazánkban még aránylag kevesen ismerik a kortárs folk műfajának egyik legígéretesebb tehetségét, heti rendszerességű élő streamjei alkalmával bárki belehallgatnak munkásságába, és virtuálisan elmélyedhet zenei repertoárjában.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.