Közlekedés

A Wizz Air egy máltai leányvállalat üzemben tartási és működési engedélyére nyújtott be kérelmet, miután az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség és a Máltai Polgári Légi Közlekedési Hivatal közösen aláírta az erről szóló dokumentumot.

A Wizz Air bejelentette, hogy a Choose Love, a The Shapiro Foundation, a The Steve Morgan Foundation és az USPUK nonprofit alapítvánnyal együttműködve 10000 ingyen repülőjegyet ajánlanak fel az Ukrajnából menekülők számára.

A környezetbarát városi élet nem kell, hogy bonyolult és drága legyen! Ha összekötjük az olyan Budapesten elérhető fenntartható alternatívákat, mint a Munch ételmentő platform és a BKK által üzemeltetett Mol Bubi közbringarendszer, azzal rengeteget tehetünk a klímaváltozásért.

Szerdán lesz a Közlekedési Kultúra Napja, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ a Szent Gellért téri metróállomáson egy élőzenei koncerttel ünnepel. A BKK célja egy olyan koncepció kidolgozása, amelynek keretében rendszeresen léphetnek fel zenekarok a fővárosi metróban.

Már hétköznap is két CAF villamos közlekedik a 14-es vonalon május 9-től, hétfőtől. A visszajelzések alapján a BKK angyalföldi és újpesti ügyfelei is kedvelik az alacsonypadlós, klimatizált, kamerával felszerelt és energiahatékony szerelvényeket.

A február közepén a korábbi FUTÁR-t felváltó BudapestGO felhasználóinak száma mintegy 3 hónap alatt átlépte a 750 ezret. A BKK felmérésében részt vevők jelentős része maximálisan elégedett a szolgáltatással.

Megkezdődött a medernyílás pályaszerkezetének, valamint a láncok alsó szakaszának rozsdásodás elleni védelme a Lánchídon. A munkálatokhoz sátrakat állítottak fel, amelyeket folyamatosan mozgatnak majd a szakemberek.

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani 2022. április 11 – május 13. között több ütemben, a Váci út – Petneházy utca, Váci út – Róbert Károly körút és Üllői út – Szentkirályi utca csomópontokban.

Folytatja a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövének cseréjét a Fővárosi Vízművek. Az újabb szakasz munkái április 25-én, hétfőn kezdődnek a Széchenyi rakparton, ezért a Balaton utca és a Markó utca között (az Olimpia park előtt) elzárják az utat a gépjárműforgalom elől.

Különleges akcióval lepi meg a fővárosiakat a Budapesti Közlekedési Központ, a TEDxDanubia, az Arena Mall, az Allee, a Westend, valamint a Rózsakert bevásárlóközpont a Föld napján. Április 22-én, pénteken a közösségi közlekedési eszközökön és a plázákban figyelemfelhívó gondolatokkal és a természeti világ hangjaival találkozhatnak az utazók, járókelők.