Ismét áthelyezik a buszmegállót a Blaha Lujza téren

Ismét áthelyezik a buszmegállót a Blaha Lujza téren

Burkolatépítés miatt november 2-ától, szerda reggeltől a Rákóczi úton közlekedő buszok Keleti pályaudvar irányú, Blaha Lujza téri megállója ideiglenesen átkerül a csomópont túloldalára.

Folyamatos a burkolatépítés a Blaha Lujza téren: a térkövek lerakása, illetve a sérült, vagy nem az előírásnak megfelelő anyagminőségű elemek cseréje a Rákóczi úti járdán és környezetében, a buszváróknál folytatódik.

A munkák miatt november 2-ától, szerda reggeltől előreláthatóan másfél hétig a Rákóczi úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es és 133E, valamint a 907-es, a 907A, a 908-as, a 931-es, a 931A, a 956-os, a 973-as, a 973A és a 990-es autóbuszokra a Keleti pályaudvar felé a csomópont túloldalán, a Csokonai utca kereszteződése előtt lehet fel- és leszállni.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt célja, hogy a beruházások során olyan minőségű anyagokat használjanak, amelyek problémamentesen, évtizedekig szolgálhatják a fővárosban közlekedők kényelmét. Ezért – ahogy arról a BKK korábban tájékoztatott – a Blaha Lujza téren korábban lerakott térköveket anyagvizsgálatnak és minőségellenőrzésnek is alávetették.

A vizsgálatok alapján a szakemberek a sérült, vagy nem az előírásnak megfelelő anyagminőségű elemek cseréje mellett döntöttek. A burkolatépítés zökkenőmentesen halad, és amikor novemberben a helyükre kerülnek a cserélt térkövek is, a járólapok mindenhol összeérnek majd. A munka nem jelent többletköltséget, és a tér felújításának határidejét sem befolyásolja.

A Volánbusz évről évre kiemelt figyelmet fordít a télre történő felkészülésre. Erre nagy szükség is van, mivel megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell, de egy közszolgáltatónak maximálisan.

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.