Két novemberi hétvégén is rövidebb útvonalon jár az M2-es metró

Két novemberi hétvégén is rövidebb útvonalon jár az M2-es metró

Két egymást követő hétvégén, november 5-én és 6-án, valamint 12-én és 13-án az M2-es metró csak a Puskás Ferenc Stadion és a Déli pályaudvar között jár pályakarbantartás miatt. A fennmaradó szakaszon metrópótló busszal lehet utazni.

A karbantartási munkálatok miatt az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között az M2-es metrópótló busszal lehet utazni november első két hétvégéjén.

A metrópótló buszokra az Örs vezér terén a kőbányai oldalon lévő buszvégállomáson, vagy a Kerepesi úton, a Fehér út kereszteződése után lehet felszállni. A Puskás Ferenc Stadionnál a Kerepesi úton, a metróállomás épülete mellől indulnak a buszok, ezen kívül megállnak a Kerepesi út–Hungária körút kereszteződés után, a 80-as trolibusz megállóhelyén is.

Az Örs vezér terén a metróhoz csatlakozó járatok megvárják az utolsó metrópótló busz érkezését, ezért a megszokottnál néhány perccel később indulnak.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.