Két novemberi hétvégén is rövidebb útvonalon jár az M2-es metró

Két novemberi hétvégén is rövidebb útvonalon jár az M2-es metró

Két egymást követő hétvégén, november 5-én és 6-án, valamint 12-én és 13-án az M2-es metró csak a Puskás Ferenc Stadion és a Déli pályaudvar között jár pályakarbantartás miatt. A fennmaradó szakaszon metrópótló busszal lehet utazni.

A karbantartási munkálatok miatt az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között az M2-es metrópótló busszal lehet utazni november első két hétvégéjén.

A metrópótló buszokra az Örs vezér terén a kőbányai oldalon lévő buszvégállomáson, vagy a Kerepesi úton, a Fehér út kereszteződése után lehet felszállni. A Puskás Ferenc Stadionnál a Kerepesi úton, a metróállomás épülete mellől indulnak a buszok, ezen kívül megállnak a Kerepesi út–Hungária körút kereszteződés után, a 80-as trolibusz megállóhelyén is.

Az Örs vezér terén a metróhoz csatlakozó járatok megvárják az utolsó metrópótló busz érkezését, ezért a megszokottnál néhány perccel később indulnak.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.