Több helyen változik a tömegközlekedés az óraátállítás miatt

Több helyen változik a tömegközlekedés az óraátállítás miatt

Szombatról vasárnapra virradó éjjel térünk át a nyáriról a téli időszámításra, azaz hajnali 3-kor az órákat vissza kell állítani 2 órára. Az óraállítás menetrendi változást nem okoz, a MÁV és a BKK is minimális változásról tájékoztatott.

BKK

A legtöbb éjszakai járaton, melyek óránként, félóránként vagy még sűrűbben közlekednek, a hajnali 2 és 3 óra közötti indulások a téli és a nyári időszámítás szerint is járnak. A 907A, 909A, 914A, 931A, 973A buszjáratok csak a nyári időszámítás szerint indulnak el 2 és 3 óra között.

Néhány vonalon – jellemzően a ritkábban közlekedő járatoknál – egy-két indulás időpontja a fentiektől eltérően változik. Aki ezen járatok (918-as, 922B, 937-es, 938-as, 940-es, 943-as, 948-as, 956-os, 964-es, 972-es, 980-as, 990-es, 992-es, 994-es, 996-os, 996A, 998-as, 999-es) valamelyikével utazik, a BKK oldalán tudja ellenőrizni a változásokat.

Volánbusz

Az október 30-ai óraátállítás érinti az Érd térségében közlekedő 720-as és 735-ös, a Kiskunhalasról, illetve Kunszentmiklósról Budapest felé közlekedő, a vonatpótlásban érintett 653-as, illetve 1115-ös, valamint a Hódmezővásárhely és Szentes között közlekedő 5150-es járatainkat is.

Az érintett autóbuszjáratok változó menetrendje itt érhető el.

MÁV

A vasúttársaság tájékoztatása alapján a belföldi forgalomban az átmenet éjszakáján egyes vonatok a nyári időszámítás szerint, néhány vonat pedig már a téli időszámítás szerint közlekedik, ennek megfelelően indulásnál megvárják az óraigazítást.

A MÁV a Budapest–Esztergom, a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Cegléd–Szolnok–Nyíregyháza, a Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Lajosmizse, a Szeged–Hódmezővásárhely, és a Debrecen–Nagykereki vonalak tekintetében írt változásokat az óraátállítás miatt.

Az érintett belföldi és nemzetközi vonatok menetrendje itt érhető el.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.