Újabb fejlesztéssel bővült a MÁV utastájékoztatási rendszere. Három fővárosi pályaudvar, a Nyugati, a Keleti és a Déli esetében teszt jelleggel az okostelefonokba és a böngészőkbe is beköltöznek az állomási kijelzőkön található menetrendi adatok.

Az előző évek tapasztalatai alapján a tavasz beköszöntével egyre többen kelnek útra nemzetközi vonatokkal. Ehhez igazodva Budapestről Prágába 5:29-től 17:29-ig két óránként közlekednek közvetlen vasúti járatok, és éjszakai vonattal is el lehet a cseh fővárosba.

A MÁV-START és Magyar Természetjáró Szövetség stratégiai együttműködésének következtében a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvarokról induló InterCity vonatokon elérhető lesz a legendás túramozgalmakat népszerűsítő Kéktúra kiadvány.

Idén nyáron is elindítja a horvát tengerpartra, Splitbe éjszakai járatát, az Adria InterCity vonatot a MÁV. A 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 9-től szeptember 30-ig heti 3 alkalommal közlekedik.

Immár mind a 40 KISS emelete motorvonat forgalomba állt, ezzel teljessé vált a MÁV-START flottája. A korszerű járművek a budapesti agglomerációból ingázók mindennapjainak meghatározó szereplőivé váltak az elmúlt hónapokban.