Indul a vízosztás a legfontosabb vasútállomásokon, buszpályaudvarokon

Indul a vízosztás a legfontosabb vasútállomásokon, buszpályaudvarokon

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is segít az utasoknak a hőségriadó során a közlekedési társaság.

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt július 15-től, naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-START ásványvizet biztosít az utasainak – közölte szombaton a vasúttársaság. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson, valamint a vármegyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszpályaudvarain oszt ásványvizet.

Ugyanakkor mindkét szervezet azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljon útra.

Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. A hűsítő-szomjoltó ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja – mindaddig, amíg a hőségriasztás ezt szükségessé teszi, illetve hétvégén addig, ameddig a rendelkezésre álló készlet ezt lehetővé teszi.

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között, a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon oszt ásványvizet. Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, vidéken pedig Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.