Indul a vízosztás a legfontosabb vasútállomásokon, buszpályaudvarokon

Indul a vízosztás a legfontosabb vasútállomásokon, buszpályaudvarokon

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is segít az utasoknak a hőségriadó során a közlekedési társaság.

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt július 15-től, naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-START ásványvizet biztosít az utasainak – közölte szombaton a vasúttársaság. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson, valamint a vármegyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszpályaudvarain oszt ásványvizet.

Ugyanakkor mindkét szervezet azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljon útra.

Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. A hűsítő-szomjoltó ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja – mindaddig, amíg a hőségriasztás ezt szükségessé teszi, illetve hétvégén addig, ameddig a rendelkezésre álló készlet ezt lehetővé teszi.

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között, a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon oszt ásványvizet. Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, vidéken pedig Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.