Összefogott a Forma-1 miatt a MÁV, a Volán és a BKK

Összefogott a Forma-1 miatt a MÁV, a Volán és a BKK

Július 21. és 23. között rendezik meg a Forma-1 Magyar Nagydíjat. A helyszínre való eljutás a BKK és a MÁV-Volán-csoport együttműködésében bevezetett Hungaroring-jegyek segítik.

Most hétvégén, július 21. és 23. között rendezik meg a Formula-1 Magyar Nagydíjat, amire idén is óriási az érdeklődés, a vasárnapi versenynapra már tavaly decemberben elkelt az összes belépő. A Hungaroringgel kötött megállapodás értelmében a MÁV-Volán-csoport a versenyre kilátogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése céljából kiemelten készül a háromnapos versenyre. A MÁV gödöllői járatai KISS és FLIRT motorvonatokkal, a HÉV járatok több kocsival kiegészülve közlekednek, a Volánbusz pedig ingyenes különbuszokat indít.

A jegyváltás megkönnyítése érdekében a MÁV, a HÉV és a Volánbusz érintett, menetrendszerinti járataira fixáras, jegyet is bevezetnek. Az egy útra szóló Hungaroring jegy és az oda-vissza útra is érvényes Hungaroring flexijegy már elővételben megvásárolható.

A jegy külön érvényesítést nem igényel, ellenőrzéskor fel kell mutatni, illetve az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

A megváltott jegyek július 21. és 23. között használhatók fel a H8-as HÉV teljes vonalán, valamint a MÁV-START és a Volánbusz megjelölt járatain Budapest és Gödöllő között. A Volánbusz díjmentesen igénybe vehető különbuszaira – melyek egészen a Hungaroring 3-as kapuig szállítják az utasokat – kifelé Kerepesen lehet átszállni. A Hungaroringről pedig Gödöllő vasút- és autóbusz-állomásig viszik a különbuszok a látogatókat.

A Formula-1 Magyar Nagydíj szervezői az elmúlt években egyre nagyobb mértékben vonták be a közösségi közlekedést a látogatók utazásának megkönnyítése érdekében. A Formula-1 idején sokszorosára nő az autós forgalom, ezért a dugók és a parkolóhely-keresés elkerülése érdekében érdemes főként a nagy kapacitású, kötött pályás eszközök segítségével, és a hozzájuk kapcsolódó autóbuszjáratok nyújtotta lehetőségeket kihasználva utazni a Hungaroringre és vissza. A több napos rendezvény 80-100 ezer látogatót vonz, és nagyjából ötödük választja a közösségi közlekedést a ki- és hazajutáshoz.

Minden részletes információ a MÁV-Volán-csoport Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén közlekedő járatairól, a kedvezményes árú jegyekről és jegyvásárlási lehetőségekről az erre a célra létrehozott tematikus oldalon érhető el.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.