Már megvehetők az atlétikai világbajnokság kedvezményes vonatjegyei

Már megvehetők az atlétikai világbajnokság kedvezményes vonatjegyei

A MÁV-Volán csoport kedvezményes, az ország bármely pontjából 2023 forintos jegyekkel segíti a szurkolók helyszínre jutását.

Alig egy hónap múlva, augusztus 19-én kezdődik Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság. A MÁV-Volán csoport már korábban bejelentette, hogy kedvezményes VB2023 vonatjegyet hoz létre, amellyel Magyarország bármely pontjáról kedvezményesen lehet utazni a világbajnokság idején Budapestre, és onnan haza.

A szimbolikus, 2023 forintos árú jegy augusztus 18. és 27. között Budapestre történő utazásra, míg augusztus 19. és 28. között visszautazásra lesz érvényes. A jegy az ország bármely pontjáról a MÁV-Start és GYSEV vonatain biztosít kedvezményes utazást a fővárosba a Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarig, illetve Budapest-Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Zugló, Ferencváros vasútállomásra. A Volánbusz járatain az ország bármely pontjáról Budapestre (például Budapest, Népliget; Budapest, Stadion autóbusz-állomásra), és a budapesti elérést biztosító vasútállomásra, a MÁV-HÉV-nél Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre visszautazásra jogosít a VB2023 jegy.

A kedvezmény vasúton kizárólag belföldi utazásra, és csak másodosztályon vehető igénybe. Első osztályon történő utazás esetén a teljesárú különbözeti díjat, helyjegyes vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes helyjegyet is meg kell vásárolni mellé. Emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon a távolsági kiegészítő jegyet kell hozzá megváltani.

A VB2023 jegy már most is megvásárolható a MÁV honlapján és applikációjában, a MÁV-START jegykiadó automaták Térségi és városi jegyek menüpontjában, a MÁV-START, a GYSEV és a JÉ-rendszerrel futó Volánbusz jegypénztárakban. A jegy minden csatornán egységesen 2023 forintért érhető el. A jegypénztárban és automatából v��ltott jegyek cseréje csak az érvénytartam kezdete előtt, és kezelési költség mellett lehetséges, az online váltott jegy pedig nem cserélhető.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.