Október végéig lehet érvényesíteni a diákigazolványokat

Október végéig lehet érvényesíteni a diákigazolványokat

Fontos dátum közeledik a tömegközlekedéssel utazók számára, az előző tanévre, illetve szemeszterre szóló diákigazolvány-matricák érvényessége ugyanis október 31-én lejár.

Sokak számára fontos határidő közeleg, ugyanis  2023. október 31-ig érvényesek a 2022/2023. tanévre vagy annak II. félévére szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok, illetve azoknak a tanulóknak a diákigazolványai, akik a 2022/2023. tanévben töltötték be 16. életévüket. A lejáró diákigazolványokat október végéig kell érvényesíttetni.

A Budapesti Közlekedési Központ közleményében felhívja a szülők és a diákok figyelmét arra, hogy a lejáró diákigazolványokat október 31-ig érvényesíttetniük kell. A továbbiakban ugyanis csak így vehetik igénybe kedvezményesen a budapesti közösségi közlekedést.

A 2023. október 31-én lejáró diákigazolványokkal vásárolt, legkésőbb 2023. október 31-ei kezdőérvényességű tanulóbérletek a rajtuk jelölt időszakban, de legkésőbb 2023. december 1-én 02:00-ig használhatók a BKK járatain. Ez a határidő vonatkozik a később lejáró (éves, negyedéves és szemeszterre szóló) bérletekre is, ezért is fontos a diákigazolványok október 31-ig történő érvényesítése a következő tanévre.

A diákigazolványok érvényességére azonban nemcsak a BKK-val utazóknak kell kiemelten figyelniük, a MÁV és a Volán járatain szintén október végéig lehet utazni az előző tanévre vonatkozó érvényesítő matricákkal.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.