Deloitte

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az elmúlt években lehetővé tette az önkéntes jogkövetést, és a kisebb hibák, hiányosságok adózók általi javítását. Ugyanakkor a NAV kiemelt figyelmet fordít azokra, akik rendszeresen csak felszólításra tesznek eleget kötelezettségeiknek.

Világszerte egyre nagyobb kárt okoznak a pénzügyi bűncselekmények. Egyes becslések szerint évente globálisan akár 800-2000 milliárd dollárnyi összeget moshatnak tisztára bűnözők. Ráadásul a hatóságoknak a bűncselekményekből származó jövedelmeknek kevesebb mint egy százalékát sikerül visszaszerezniük.

A digitális technológia szinte nem tapasztalt növekedési lehetőségeket nyit meg a sportiparban, ráadásul lehetőséget kínál arra, hogy innovatív és személyre szabott élményeken keresztül hozza közelebb a rajongókat.

A sportágak között, és az adott sportágakon belül is a szurkolókért folytatott verseny nagy. A stadionok komoly akadályokkal és kemény ellenfelekkel néznek szembe: parkolási nehézségek, biztonsági kérdések, és a digitális közvetítések.

Az elmúlt évtizedekben sorra települtek az üzleti szolgáltató központok a közép-európai régióba, és ezek egyre erősebb mértékben járulnak hozzá az anyavállalatok és a régió gazdaságának teljesítményéhez egyaránt.