Ausztria

Annak érdekében, hogy elviselhetőbbé tegye a városi forróságot, Bécs Város hőség elleni akciótervet dolgozott ki. Az osztrák főváros hőségtanácsadó honlapja online elérhető információs anyagokat tartalmaz, az 1450-es telefonon pedig a hőségben jelentkező egészségügyi problémákkal kapcsolatban kérhetnek segítséget a bécsiek..

A Bécsi Orvosi Egyetem új alsergrundi campusa, a MediUni lesz Ausztria fővárosának nyolcadik nagy teljesítményű távhűtőközpontja, amely a campus mellett a távhűtési hálózatot is ellátja hideg vízzel.

Korábbi ígéretének megfelelően árcsökkentést jelentett be a Wien Energie. A lakossági ügyfelek július 6-tól 30 százalékkal olcsóbban kapják az áramot és 40 százalékkal olcsóbban a gázt.

A következő tanévtől több bécsi iskolában a vécépapír és a kéztörlő mellett a betét- és tamponautomata is a mosdók alapfelszerelése lesz. A kezdeményezés célja, hogy valódi esélyegyenlőséget teremtsenek és levegyék a stigmát a menstruációról.

A tervek szerint 2024 végére megújul és zöldebbé válik Bécs egyik legismertebb tere, a Michaelerplatz. Több helyet kapnak majd a gyalogosok, kevesebb lesz a fiáker és kicserélik a térkőburkolatot is.

Az osztrák zenészlegenda 25 évvel ezelőtt vesztette életét. Falco személyes tárgyaiból most tart árverést a bécsi Dorotheum, a rajongók 2023. június 28-ig licitálhatnak az néhány személyes tárgyára

Több mint egy évtized elteltével a bécsi Albertina Modernben látható újra kiállítása Európában az egyik legismertebb japán kortárs művésznek, Nara Jositomonak. Az „All My Little Words” című tárlat a művész munkásságának negyven évét öleli fel.

Elfogyott a türelem az osztrák fővárosban, május 19-től csak a kijelölt mobilitási pontokon és parkolóhelyeken lehet letenni a közösségi rollereket. Szintén nem lehet majd rollerrel behajtani kórházak, lakóövezetek környékére sem.