Ausztria

Elfogyott a türelem az osztrák fővárosban, május 19-től csak a kijelölt mobilitási pontokon és parkolóhelyeken lehet letenni a közösségi rollereket. Szintén nem lehet majd rollerrel behajtani kórházak, lakóövezetek környékére sem.

A bécsi környezetvédelmi szervezet, a Die Umweltberatung arra biztatja az osztrák főváros lakóit, hogy csatlakozzanak a No Mow May – fűnyírás-mentes május mozgalomhoz és egy hónapon át ne nyírjanak füvet a kertjükben.

Elsőre szokatlannak tűnő újítást vezetnek be két bécsi temetőben. Az egyelőre nem használt területeken közösségi kertet alakítanak ki, a parcellák bérlőit pedig szakértők segítik a biozöldségek termesztésében.

Meglepő újítást be a bécsi repülőtér és az Austrian Airlines osztrák légitársaság: ezentúl házhoz mennek az utasok csomagjaiért az osztrák fővárosban. A szolgáltatás díja a csomagok számától és az átvétel helyétől is függ.

London példáját követve kiszínezi több utcáját az osztrák főváros. Két kereszteződésben már tarka aszfaltszőnyeg fogadja az a közlekedőket. A köztéri művészeti alkotások üzenetet hordoznak, és a bécsieket is jobb kedvre derítik.

A bécsi lakosok számára a születésnap és a karácsony után a húsvét a harmadik legfontosabb ünnep az ajándékozás szempontjából. Tízből heten legalább egy embert megajándékoznak, átlagosan ötven euró értékben.