Kultúra

"Bécs és Budapest párhuzamos városképei a 20. századból" címmel nyílik online kiállítás a Tértár Műhely szervezésében. A tárlat a két főváros urbanisztikai összehasonlítását követi végig az első világháborút követő időszaktól a 70-es évekig, fekete-fehér városfotókkal illusztrálva.

2020. február 25-én Komáromban, az Arany 17 Rendezvényközpontban került sor a Komáromi Klapka György Múzeum Múzeumbarát Körének rendezvényére, amelyen Saláth János tartott előadást a komáromi postagalambsport és postagalamb-tenyésztés történetéről.

A könyv bemutatójára 2020. február 19-én Budapesten, a Bölcs Várban került sor. A Pallas Athéné Könyvkiadó rendezvényén P. Tóth Béla, teológus, filozófus, pszichológus, a Telefon-lelkigondozás megalapítója, Domokos Kata, life és business coach, és Borbély-Bartis Katalin, a könyv fordítója osztották meg gondolataikat a műről, a beszélgetést Szentgáli Edit, a Kossuth Rádió újságírója moderálta.

2019. március 26-án Komáromban, az Arany 17 Rendezvényközpontban került sor a Komáromi Klapka György Múzeum Múzeumbarát Körének rendezvényére, melynek témája a Komárom mellett található Herkálypuszta ulánus temetőjének régészeti feltárása volt.

Az elmúlt hónapok egyik szenzációja, hogy Magyarország nyerte el a 2018. évi WDSF Standard Táncok Formációs Világbajnokságának rendezési jogát, immár második alkalommal. A rangos eseménynek ismét Pécs városa ad otthont, a rendkívül sokszínű program pedig igazi ínyencségként jelenik meg a novemberi rendezvények sorában.

Csillogó krómok, szemet gyönyörködtető formák, bivaly erős motorok és V8 szimfónia. Az amerikai autós sereg immáron 17. alkalommal vette be magát a Monostori erődbe. A 4 napig tartó hadgyakorlat során a cél a totális szabadság megélése. Fegyverük a lóerőktől duzzadó járművek, a gumifüst, a motordübörgés és a rock and roll.

Rendhagyó előadással várta az érdeklődőket a Komáromi Múzeumbarát Kör első őszi rendezvényén szeptember 26-án Komáromban, az Arany 17 Rendezvényközpontban. A téma ugyanis a migráció volt.

Megjelent Surányi Szabolcs első verseskötete, a Halott szavak. A mű ingyenesen elérhető a szerző Wattpad oldalán. Jó olvasást mindenkinek!