Ingyenesen elérhetővé váltak A magyar nyelv nagyszótárának új szócikkei

Ingyenesen elérhetővé váltak A magyar nyelv nagyszótárának új szócikkei

A Nyelvtudományi Kutatóközpont immár folyamatosan közzéteszi A magyar nyelv nagyszótára sorozat keretében elkészülő új szócikkeket a kiadvány ingyenes online felületén.

Az ELKH Nyelvtudományi Kutatóközpont (NYTK) Lexikológiai Intézetében Ittzés Nóra főszerkesztésével készülő A magyar nyelv nagyszótára sorozat új szócikkei korábban csak az egyes kötetek nyomtatott változatának megjelenése után váltak elérhetővé, ezentúl azonban a szerkesztők folyamatosan publikálni fogják azokat a szótár ingyenesen elérhető online felületén.

Első lépésként 2022. július 1-jén 387 f betűs szócikket adtak közre, ezzel a feldolgozott címszavak száma csaknem 23 ezerre nőtt.

Nagymaros és Szob között, augusztus 16-tól már mindkét vágányon közlekedhetnek a személyszállító vonatok, így korlátozások nélkül visszaáll az alapmenetrend a Budapest–Vác–Szob vonal teljes hosszán.

Hatalmas sikert hozott a Bécsi népfőiskolák nyári szolgáltatása, amelynek keretein belül német és matematika tárgyakhoz kapcsolódó, játékos foglalkozásokat biztosítanak 6-12 éves gyerekeknek három bécsi strandon. A cél elsősorban a játék, mellékesen pedig a tanítás és az érdeklődés felkeltése.