Ingyenesen elérhetővé váltak A magyar nyelv nagyszótárának új szócikkei

Ingyenesen elérhetővé váltak A magyar nyelv nagyszótárának új szócikkei

A Nyelvtudományi Kutatóközpont immár folyamatosan közzéteszi A magyar nyelv nagyszótára sorozat keretében elkészülő új szócikkeket a kiadvány ingyenes online felületén.

Az ELKH Nyelvtudományi Kutatóközpont (NYTK) Lexikológiai Intézetében Ittzés Nóra főszerkesztésével készülő A magyar nyelv nagyszótára sorozat új szócikkei korábban csak az egyes kötetek nyomtatott változatának megjelenése után váltak elérhetővé, ezentúl azonban a szerkesztők folyamatosan publikálni fogják azokat a szótár ingyenesen elérhető online felületén.

Első lépésként 2022. július 1-jén 387 f betűs szócikket adtak közre, ezzel a feldolgozott címszavak száma csaknem 23 ezerre nőtt.

Csaknem egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 26 és augusztus 15 között a gyalog és mikromobilitási eszközzel (kerékpárral vagy rollerrel) közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot.

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.