Digitalizáció

Február elejétől immár a Központi Statisztikai Hivatal lett a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség tulajdonosi jogainak gyakorlója. A változás következtében megszűnnek a két szervezet tevékenységei közötti párhuzamosságok, és gyorsabbá, hatékonyabbá válhat az ügyintézés.

Az elmúlt években egyre gyakrabban került elő a metaverzum témaköre. Bár a többség egy virtuálisan felépített játékvilágot képzel el, számos egyéb területen alkalmazható, és akár a közszféra is kiaknázhatja a benne rejlő lehetőségeket

A digitális technológia szinte nem tapasztalt növekedési lehetőségeket nyit meg a sportiparban, ráadásul lehetőséget kínál arra, hogy innovatív és személyre szabott élményeken keresztül hozza közelebb a rajongókat.

A sportágak között, és az adott sportágakon belül is a szurkolókért folytatott verseny nagy. A stadionok komoly akadályokkal és kemény ellenfelekkel néznek szembe: parkolási nehézségek, biztonsági kérdések, és a digitális közvetítések.

Június végétől egy hazánkban eddig nem alkalmazott digitális megoldással találkozhatnak a BKK utasai: elindult a Budapest Pay&GO tesztidőszaka. Az új szolgáltatással a 100E repülőtéri buszon a jegyvásárlás és érvényesítés egyszerre történik, bankkártya segítségével.

Új előírások lépnek érvénybe hazánkban annak érdekében, hogy a digitális megoldások térnyerése mellett szinte garantáltan hozzá lehessen jutni a készpénzhez. A Magyar Nemzeti Bank újdonsült szabályozása többek között az ATM-ek számát is meghatározza.