Közlekedés

Az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló három állomásán 2022. február 21-től március végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik.

Hétfő óta elérhető a BudapestGO alkalmazás, amellyel egyetlen felületen lehet utazást tervezni, jegyet vásárolni, vagy tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről.

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien 2019 óta alkalmaz kísérleti jelleggel részmunkaidős metróvezetőket. Ők a reggeli és kora esti csúcsforgalomban segítik kollégáikat. A modell annyira bevált, hogy most tovább bővítik a csapatot.

Megnyílt a Plaza Premium Group 40 férőhelyes, 107 négyzetméteren elhelyezkedő várója a SkyCourt épületében, amely minőségi szolgáltatásokkal, valamint kényelmes környezettel várja a budapesti repülőtér utasait.

A MÁV-START újabb jegy- és bérletkiadó automatái álltak forgalomba, ezúttal 24 a Budapest-Esztergom, 27 pedig a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon, így mindösszesen már százat telepítettek a vasúttársaság szakemberei tavaly év vége óta.

A budapestiek és a fővárosba látogató turisták egyik kedvenc járműve, az egyedülálló panorámát kínáló Budavári Sikló – több hónapig tartó fiatalító kezelés után – ismét szállítja az utasokat.

Új korszak kezdődik a közösségi közlekedésben a digitalizációnak köszönhetően. Búcsút inthetünk a BKK FUTÁR alkalmazásnak, de érkezik helyette a BudapestGO. Az új applikáció nem csupán utazástervező, sokkal több annál.

Ütemezetten és a terveknek megfelelően zajlik a város egyik elöregedett, és ezért üzemeltetési szempontból mára már kockázatossá vált ivóvízfőnyomó-csövének cseréje a pesti Duna-parton.

A FlixMobility alapítása után 10 évvel jogi formájának GmbH-ról SE-re változtatásával és menedzsmentjének átalakításával jelöli ki a jövőbe vezető utat.

Február 1-jétől újabb emeletes KISS motorvonatok szállítanak utasokat az agglomerációban, az új szerelvények a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalakon közlekednek majd.

A MÁV-START technikai eszközökkel, figyelemfelhívó kampánnyal, a rendőrség és biztonsági személyzet segítségét is igénybe véve, valamint 2019 szeptembere óta beszerzett 169 testkamera használatával is fellép a munkatársai elleni támadásokkal szemben.

Befejeződött a Baross utcai trolifelsővezeték-hálózat korszerűsítése, ezzel lezárult a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása.

Fűtött sátrakban hegesztenek a felújítást végző szakemberek a nagy hidegben – így biztosítják például, hogy a télen is folyamatosan dolgozhassanak a Lánchíd munkaterületén.