Átadták a Blaha Lujza téri buszmegállókat

Átadták a Blaha Lujza téri buszmegállókat

Befejeződtek a térburkolási munkák a Rákóczi úti járda környezetében, ennek köszönhetően a közlekedők június 21-től birtokba vehették a megújult, fedett buszvárókat az autóbuszok Keleti pályaudvar irányú, Blaha Lujza téri megállójában.

Elkészültek a Blaha Lujza téri buszvárók és az új térburkolat is a megállóhelyek közvetlen környezetében. Ennek köszönhetően június 21-től, kedd késő délutántól ismét fedett, ülőhelyekkel felszerelt buszvárók fogadják az erre közlekedőket. A felújítás során fontos szempont volt, hogy az utasok kényelmesen, komfortosan várakozhassanak a járatokra, ezért – mivel a tér mérete és forgalma azt indokolja – továbbra is két buszvárót használhatnak a BKK ügyfelei. A fedett megállóhelyek védenek az időjárás viszontagságaitól, így például az erős napsütés vagy az eső ellen. A munkaterületet határoló kerítések beljebb kerültek, ezért az autóbuszokról le- és felszállók csúcsidőben is akadálytalanul haladhatnak a Rákóczi úti járdán.

A tér többi részén tart a térburkolat lerakása, a kivitelező munkatársai ugyanakkor a nagy növénykazetták körüli ligetes pihenőrészen már végeztek a bordó árnyalatú kiskockakövek lerakásával, ennek köszönhetően egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza tér alakja.

A kiskockakövek lerakása azért fejeződhetett be, mert már elkészült a mesterséges váztalaj kialakítása is a téren. A mesterséges váztalajba, vagyis a Stockholm-rendszerrel ültetett fák gyorsabban nőnek, jobb életkörülményeik miatt nagyobbak, szebbek és egészségesebbek lesznek, mint a tömörödött altalajba ültetett társaik.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.