Több helyen megváltozik nyárra a forgalmi rend Budapesten

Több helyen megváltozik nyárra a forgalmi rend Budapesten

Az iskolaszünet kezdetével számos felújítás kezdődik a fővárosban, ezért jelentősen változik a megszokott közlekedési rend. Június közepétől az M3-as metró szerelvényei csak az északi szakaszon járnak, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között metrópótló buszokkal lehet utazni.

Az M3-as metró szerelvényei június 18-tól, szombattól augusztus közepéig minden nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak. A Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. Hétköznapokon az M3A sűrítő járat is segíti a közlekedést a Göncz Árpád városközpont és a Határ út között.

A milliók utazását biztosító M3-as metróvonal felújítása évtizedekre garantálja a közösségi közlekedés jó minőségét. Ráadásul a BKK a metrópótlás idején is a legmodernebb buszokat állítja forgalomba: a pótlásban több mint 100 csuklós, akadálymentes, légkondicionált autóbusz vesz részt, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban 1 percnél is gyakrabban indulnak.

Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as állomáspótló járat ebben az időszakban nem közlekedik.

A BKK a felújítás e szakaszában is javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét. Mind az északi, mind a déli városrészekben az alternatív eljutást biztosító járatok a fenti időszakban is változatlanul közlekednek.

A pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében – az eddig kijelöltek mellett – az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük. A kispesti Vak Bottyán utca egy szakaszát lezárják az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be.

Az M3-as metró nyári közlekedési rendjéről a BKK oldalán érhetők el bővebb információk.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.