Június 20-tól ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend a budai alsó rakparton

Június 20-tól ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend a budai alsó rakparton

A Lánchíd korszerűsítési munkái miatt június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől. A pesti alsó rakparton ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.

Át kell építeni és munkaszintre süllyeszteni a Lánchíd felújításához használt állványzatot a rakparti útpálya felett. Ezért június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a budai alsó rakpartot a Halász utca és a Döbrentei tér között – hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ.

Erre azért van szükség, mert az állványon veszélyes munkát végző dolgozók, valamint a munkaterület alatt közlekedők biztonságát nem lehet a közúti forgalom fenntartása mellett biztosítani.

  • Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig haladhatnak a gépjárművel közlekedők. Ott fel kell hajtaniuk a Fő utca irányába, majd a Fő utca–Alagút–Alagút utca–Attila út–Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca–Lánchíd utca–Apród utca–Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak.
  • Északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni. Onnan az Attila út irányába haladhatnak tovább a gépjárművel közlekedők az Attila út–Alagút utca–Alagút–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart, vagy az Attila út–Lánchíd utca–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart útvonalon, és a Halász utcától térhetnek vissza a budai alsó rakpartra.
  • A BKK felhívja az Óbuda felől, az Árpád fejedelem útján érkezők figyelmét, hogy a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt a Margit hídnál sem lehet majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra.
  • A teherforgalomnak érdemes az Árpád híd–Hungária-gyűrű–Rákóczi híd útvonalon közlekednie.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.