Így változik Budapest közlekedése a nyári hónapok alatt

Így változik Budapest közlekedése a nyári hónapok alatt

Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődnek a nagyobb felújítások a fővárosban. A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt.

Az M3-as metró szerelvényei június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig minden nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbuszok közlekedése érdekében az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat a már meglévők mellett, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük.

Változik a 2-es és a 2M villamos közlekedése is: vágányfelújítás, illetve a Széchenyi lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június 20-a, hétfő és július 17-e között a villamosok nem közlekednek, helyettük a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, a pesti alsó rakparton pótló autóbuszok járnak.

A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében megváltozott forgalmi rendre, helyenként nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt, melyben a BKK a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.