Segítőként vette ki a részét csapata sikeréből végső Vas Kata Blanka

A SD Worx – Protime holland sztárja, Demi Vollering nyerte meg a női Vuelta Espana kerékpáros körversenyt. Vas Kata Blanka segítőként részese volt a sikernek. A magyar bringás két napig a piros, két napig pedig a zöld trikót is birtokolhatta, végül az 57. helyen zárt összetettben.

Vas Blanka segítőként az összetett 57. helyén végzett a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen, amelynek záróetapján az összetett győztes Demi Volleringért dolgozott. A nyolcnapos spanyol körverseny utolsó szakaszán vasárnap Madrid környéki 89,5 kilométeres táv és hegyi befutó várt a mezőnyre.

Az SD Worx-Protime magyar bajnoka – aki két napig vezette az összetettet – a síkon diktált tempót kapitányáért dolgozva, majd 42 kilométerrel a cél előtt, munkáját elvégezve leszakadt a mezőnyről. Végül közel fél óra hátránnyal az utolsó csoporttal tekert a célba Vas Kata Blanka.

A holland Vollering 6,5 kilométerrel a cél előtt indult meg a hegyen, sorra szakította le riválisait, alig ötszáz méter múlva pedig már egyedül tempózott. A második szakaszsikerét bezsebelő Vollering 2022-ben harmadik, tavaly második volt, idén pedig diadalmaskodni tudott, ezzel a tavalyi Tour de France után pályafutása második nagy körversenyét nyerte. A holland bajnok az összetett mellett a hegyi pontversenyt is megnyerte. A legjobb sprinternek járó zöld trikót honfitársa, Marianne Vos szerezte meg. Vas Blanka ebben az összevetésben a 6. helyen zárt.

Results powered by FirstCycling.com

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.