Vas Kata Blanka

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...

A mountain bikeosok között is biztosan lesz magyar női versenyző a párizsi olimpián, a ranglista alapján már régóta biztosra vehető kvótát a nemzetközi szövetség is megerősítette. A kvalifikáció a nemzetnek szól, még nincs döntés arról, ki képviselje a magyar színeket.

A hollandiai Hoogerheidében folytatódott a cyclocross világkupa-sorozat. A február eleji világbajnokság előtti utolsó versenyen Vas Kata Blanka a szezonbeli legjobb eredményét elérve második lett. Az U19-es lányok futamában Bruchner Regina a hetedik helyen zárt.

A 2024-es szezon elejétől Team SD Worx - Protime néven folytatja az elmúlt évek legsikeresebb női kerékpárcsapata. Az új névadó szponzorral megerősödött csapat ambiciózus célokkal vág neki az idei évnek.

Csütörtökön a belgiumi Diegem adott otthon a terepkerékpáros Superprestige sorozat soron következő állomásának. A nők versenyében Vas Kata Blanka a visszatérése utáni legjobb helyezését érte el.