Idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány a 7-8. osztályos- és középiskolás diákoknak, valamint tanáraiknak és szüleiknek szóló ingyenes tőzsdejátékot, a BÉT Részvényfutamot.

A Magyar Telekom szárnyalása ellenére a múlt héthez hasonlóan most is mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Csökkenő forgalom mellett eséssel zárta a hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények közül egyedül a Richter tudott javítani az egy héttel ezelőtti értékéhez képest.

Az idén először csengetett a Budapesti Értéktőzsde ikonikus csengője. Csütörtökön az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó, a tavalyi évben Európában és Kanadában is terjeszkedő Chameleon Smart Home Nyrt.-t köszöntötte középvállalati platformján, a BÉT Xtenden.

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.

Jelentős pluszban zárta az év kilencedik hónapját a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 45 984,2 ponton fejezte be a hónapot, ami 12 százalékos növekedést jelent októberhez képest. A részvénypiac összforgalma elérte a 249 milliárd forintot.

Tovább folytatja bővülését a Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformja, a BÉT Xtend. November utolsó napján a főként napelemparkok tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével foglalkozó Astrasun Solar Nyrt. debütált a pesti börzén.

Manapság nem könnyű ígéretes befektetési lehetőségeket találni a globális tőkepiacokon az idei évre jellemző pesszimista hangulatban, azonban a smart home és a smart city olyan hívószavak manapság, amelyekre egyre több befektető figyel fel.

A közép-kelet európai régió meghatározó biztosítótársasága, a bécsi székhelyű Vienna Insurance Group a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájának legújabb kibocsátója – a piacra lépést kereskedésindító csengetéssel üdvözölte a BÉT.