Nem ért véget a Budapesti Értéktőzsde részvényindexének vesszőfutása. A vezető részvények szintén veszteséggel zárták a hetet.

Az elmúlt hetek tendenciáját folytatva ezúttal is gyengüléssel zárta az eheti kereskedést a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány a 7-8. osztályos- és középiskolás diákoknak, valamint tanáraiknak és szüleiknek szóló ingyenes tőzsdejátékot, a BÉT Részvényfutamot.

A Magyar Telekom szárnyalása ellenére a múlt héthez hasonlóan most is mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Csökkenő forgalom mellett eséssel zárta a hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények közül egyedül a Richter tudott javítani az egy héttel ezelőtti értékéhez képest.

Az idén először csengetett a Budapesti Értéktőzsde ikonikus csengője. Csütörtökön az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó, a tavalyi évben Európában és Kanadában is terjeszkedő Chameleon Smart Home Nyrt.-t köszöntötte középvállalati platformján, a BÉT Xtenden.

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.