Habár a vezető részvények az OTP kivételével erősödni tudtak, ez sem volt elég a Budapesti Értéktőzsde részvényindexének ahhoz, hogy pluszban fejezze be a hetet.

Az új indexek indulásának hetén pozitív eredménnyel zárt a Budapesti Értéktőzsde fő részvénymutatója. A BUX eredményéhez felemás módon járultak hozzá a blue chipek.

Tovább bővült a Budapesti Értéktőzsde indexkínálata. A BUX és a BUMIX mellett a középvállalati XTEND, és a közép-európai blue chipeket tartalmazó CETOP részvénykosárral is kereskedhetünk.

A Budapesti értéktőzsde részvényindexe emelkedett a héten. A vezető részvények többsége szintén pluszban zárta a kereskedést.

Mozgalmasan indult az év a Budapesti Értéktőzsdén. A BÉT részvényindexe, a BUX 5,6 százalékos pluszban zárta az év első hónapját. Egy részvény szintlépését és 160 éves jubileumot is ünnepeltek a pesti parketten.

Az előző heti történelmi rekord után gyengülés következett a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX mellett több fontos részvény is csökkenéssel zárta a hetet.

A Budapesti Értéktőzsdén szimbolikus kereskedésindító csengetés jelezte, hogy a hazai IT szektor meghatározó szereplője, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. újabb mérföldkőhöz érkezett. A cég részvényeivel a BÉT Xtend után már a Standard kategóriában lehet kereskedni.

Az idei második kereskedési hetet is emelkedéssel fejezte be a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények többsége szintén sikeres hetet zárt.

Eseménydúsan alakult a 2023-as év a Budapesti Értéktőzsdén. A BÉT részvényindexe, a BUX 38,42 százalékkal erősebben fejezte be a tavalyi évet, mint a tavalyelőttit.

Veszteséges hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyenge eredményéhez a vezető részvények többségének visszaesése is hozzájárult.