Akár a frontvonalról, akár az oldalvonal mellől vizsgáljuk, a mesterséges intelligencia jelenléte a 2020-as olimpiai játékokon örökre megváltoztatta a versenyeken való részvétel, a versenyek megtekintésének, szervezésének és üzleti hasznosításának módjait.

A digitális technológia szinte nem tapasztalt növekedési lehetőségeket nyit meg a sportiparban, ráadásul lehetőséget kínál arra, hogy innovatív és személyre szabott élményeken keresztül hozza közelebb a rajongókat.

Szombaton elrajtolt a világ legismertebb, és legnézettebb kerékpárversenye, a Tour de France. A több mint 100 éves múltra visszatekintő háromhetes körverseny rajongóinak pár nemrég a Netflix is kedveskedett azzal, hogy megjelent a tavalyi versenyről forgatott dokumentumsorozata.

Már több mint kétszázezer belépő gazdára talált a budapesti világverseny eseményeire. Kevesebb mint két hónap múlva a fővárosunkban mérik össze erejüket a világ legjobb atlétái.

A sportágak között, és az adott sportágakon belül is a szurkolókért folytatott verseny nagy. A stadionok komoly akadályokkal és kemény ellenfelekkel néznek szembe: parkolási nehézségek, biztonsági kérdések, és a digitális közvetítések.