Tokió 2020

Akár a frontvonalról, akár az oldalvonal mellől vizsgáljuk, a mesterséges intelligencia jelenléte a 2020-as olimpiai játékokon örökre megváltoztatta a versenyeken való részvétel, a versenyek megtekintésének, szervezésének és üzleti hasznosításának módjait.

A londoni és a Rio de Janeiro-i ötkarikás játékok után Tokióban is a trónra ülhetett a női kajak négyesünk. A 500 méteres távon a magyar egység ezúttal a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállításban diadalmaskodott.

Tótka Sándor szenzációs versenyzéssel győzött a kajak egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián, ezzel a küldöttség ötödik aranyérmét szerezte meg. A finálé másik magyar versenyzője, Csizmadia Kolos negyedik helyen végzett.

K-1 1000 méteren Kopasz Bálint mögött Varga Ádám szerezte meg az ezüstérmet. Női K-2 500 méteren pedig a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kettős szerzett bronzérmet.

A 21 éves magyar úszó olimpiai rekorddal megnyerte a 200 méteres pillangóúszás döntőjét a tokiói ötkarikás játékokon.

A Tokiói Olimpia végleges törlése sportágakat törölhetett volna el a föld felszínéről. Egyes nemzetközi sportszövetségeknél akkora a baj, hogy a fennmaradásért küzdenek, még az is lehet, hogy hozzá kell nyúlni a svájci számlákon tárolt vésztartalékokhoz. Eközben kategóriákra osztották a sportágakat a NOB-os pénzek visszaosztása kapcsán.