Szilágyi Áron Tokióban is a dobogó tetején!

Szilágyi Áron Tokióban is a dobogó tetején!

Klasszis kardvívónk London és Rio de Janeiro után a japán fővárosban is győzni tudott, ezzel háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát.

Szilágyi Áron a venezuelai José Quintero, az egyaránt iráni Modzstaba Abedini és Ali Pakdaman, majd a grúz Szandro Bazadze legyőzés után került a döntőbe, ahol az olasz Luigi Samele ellen magabiztosan, 15:7 arányban nyerte meg az ötödik asszóját, és ezzel London és Rio után immár Tokió olimpiai bajnoka is. A triplázással a férfi kardvívás történetének első háromszoros egyéni ötkarikás aranyérmese lett.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.