Kopasz Bálint olimpiai bajnok

Kopasz Bálint olimpiai bajnok

K-1 1000 méteren Kopasz Bálint mögött Varga Ádám szerezte meg az ezüstérmet. Női K-2 500 méteren pedig a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kettős szerzett bronzérmet.

Megszületett a harmadik magyar aranyérem a tokiói Olimpián. Szilágyi Áron és Milák Kristóf után Kopasz Bálint állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A férfi kajakosok 1000 méteres számában ráadásul kettős magyar sikernek örülhettünk, a maggyőző versenyzéssel győztes Kopasz mögött ugyanis Varga Ádám szenzációs hajrájának köszönhetően ezüstérmet szerzett.

A női kajak kettesek 500 méteres versenyében a címvédő Kozák Danuta új partnerével, Bodonyi Dóra a harmadik helyet szerezte meg. A döntő másik magyar párosa, a Csipes Tamara, Medveczky Erika duó a dobogóról éppen csak lecsúszva a negyedik helyen ért célba.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.