Kopasz Bálint olimpiai bajnok

Kopasz Bálint olimpiai bajnok

K-1 1000 méteren Kopasz Bálint mögött Varga Ádám szerezte meg az ezüstérmet. Női K-2 500 méteren pedig a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kettős szerzett bronzérmet.

Megszületett a harmadik magyar aranyérem a tokiói Olimpián. Szilágyi Áron és Milák Kristóf után Kopasz Bálint állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A férfi kajakosok 1000 méteres számában ráadásul kettős magyar sikernek örülhettünk, a maggyőző versenyzéssel győztes Kopasz mögött ugyanis Varga Ádám szenzációs hajrájának köszönhetően ezüstérmet szerzett.

A női kajak kettesek 500 méteres versenyében a címvédő Kozák Danuta új partnerével, Bodonyi Dóra a harmadik helyet szerezte meg. A döntő másik magyar párosa, a Csipes Tamara, Medveczky Erika duó a dobogóról éppen csak lecsúszva a negyedik helyen ért célba.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.