Kopasz Bálint olimpiai bajnok

Kopasz Bálint olimpiai bajnok

K-1 1000 méteren Kopasz Bálint mögött Varga Ádám szerezte meg az ezüstérmet. Női K-2 500 méteren pedig a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kettős szerzett bronzérmet.

Megszületett a harmadik magyar aranyérem a tokiói Olimpián. Szilágyi Áron és Milák Kristóf után Kopasz Bálint állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A férfi kajakosok 1000 méteres számában ráadásul kettős magyar sikernek örülhettünk, a maggyőző versenyzéssel győztes Kopasz mögött ugyanis Varga Ádám szenzációs hajrájának köszönhetően ezüstérmet szerzett.

A női kajak kettesek 500 méteres versenyében a címvédő Kozák Danuta új partnerével, Bodonyi Dóra a harmadik helyet szerezte meg. A döntő másik magyar párosa, a Csipes Tamara, Medveczky Erika duó a dobogóról éppen csak lecsúszva a negyedik helyen ért célba.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.