Milák Kristóf olimpiai bajnok!

Milák Kristóf olimpiai bajnok!

A 21 éves magyar úszó olimpiai rekorddal megnyerte a 200 méteres pillangóúszás döntőjét a tokiói ötkarikás játékokon.

A 200 méteres pillangóúszás magyar idő szerint szerdán hajnalban rendezett döntőjében Milák Kristóf 1:52.25-tel, olimpiai rekorddal lett a szám olimpiai bajnoka. A döntő másik magyar résztvevője, a Rióban ugyanebben a számban bronzérmes Kenderesi Tamás 1:54.52-vel a negyedik helyen végzett.

Milák a magyar csapat második aranyérmét szerezte Tokióban. Szombaton Szilágyi Áron kardvívásban állhatott a dobogó legfelső fokára, vasárnap a párbajtőröző Siklósi Gergely pedig ezüstérmet szerzett.

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.