Több fronton is helyt áll, és gőzerővel készül az olimpiára Gulyás Michelle

Több fronton is helyt áll, és gőzerővel készül az olimpiára Gulyás Michelle

A magyar öttusázók közül elsőként szerezte meg a kvótát a párizsi olimpiára Gulyás Michelle, akinek a budapesti NKE Campuson rendezett világkupa-verseny duplán hazai pályának számít. A GazMagnak adott interjújában a sportág előtt álló változásokról és tömegsport fontosságáról is beszélt.

A budapesti világkupa-versenyen duplán hazai pályán szerepelsz, hiszen nemcsak, hogy Magyarországon lesz a verseny, hanem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz a házigazda, amelyhez szintén több szállal kötődsz. A verseny beharangozó kisfilmedben láthattuk, hogy az öt sportág miatt sűrű napjaid vannak. Hogy tudtad összehangolni ezeket a tanulmányaiddal, illetve most a munkáddal?

Tavaly befejeztem a tanulmányaimat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Utána itt is helyezkedtem el az egyetem illetve a rendőrség támogatásával, és most itt végzek toborzási feladatokat, illetve sporttal kapcsolatos tevékenységeket, ebben segítem a hallgatókat. Nehéz összehangolni az élsporttal, ebből a szempontból az öttusa az egyik legnehezebb, mivel sok sportág van, nagyon sok időt vesz igénybe, sok áldozattal jár. Szerencsére van egy koordináló edzőm, aki összehangolja nekem az edzéseket az összes többi programmal amik vannak, és mindig küld nekem egy heti tervet, az alapján mennek a heteim és napjaim.

Néhány héttel ezelőtt szintén a Ludovika Campuson rendezték a KEK Run futóversenyt, amelynek te is az egyik arca voltál. Hogy jött ez a megkeresés? És mennyire tartod fontosnak a tömegsport népszerűsítését?

A szervezők kerestek meg, mert amikor még hallgató voltam itt az Egyetemen pár éve, akkor rendezték meg először a Ludovikán a KEK Runt, és én is indultam. Sajnos az idén nem tudtam részt venni, mert épp Kairóban voltam a világkupán. Van egy Szolgálati Agarak nevű csapat, amelynek tagjai a rendőrség különböző szerveinél dolgoznak, velük szoktam hobbifutásokra járni, jótékonysági futásokon részt venni. Nekem közel áll a szívemhez az, hogy ha már sportolok, és valami jól megy, akkor abból adjak másoknak is, és ösztönözzek másokat arra, hogy ők is tegyenek a saját egészségükért.

Az öttusa nagy változások előtt áll, az öt sportágból az egyiket az párizsi olimpia után lecserélik, a lovaglás helyett az akadályfutás kerül a programba. Kipróbáltad már az új sportágat?

Eddig még nem próbáltam ki. Már így is elég sűrű napjaim vannak, még egy sportág már nem férne bele. Mindenképpen kihívás lesz a nulláról elkezdeni egy új sportágat. Főleg úgy, hogy pár hónapon belül egyből versenyezni is kell majd abban a sportágban. De ez még a jövő zenéje. Egyelőre teljes mértékben az olimpia és az arra való felkészülés van a fókuszban. Azzal még nem foglalkoztam, hogy 2025-ben hogy lesznek a versenyeim.

Mit gondolsz arról, hogy a megújult öttusa mennyire fog tudni szélesebb réteget megszólítani, és több embert bevonzani, mivel egy alapvetően olcsóbb és könnyebben elérhető sportág került a programba?

Reménykedem abban, hogy ha már kikerült a lovaglás, akkor lesz valami haszna és pozitívuma ennek a változásnak. Én még nem látom ezt, de bízom benne, hogy emiatt több fiatal elkezdi űzni a sportágat, vagy pedig több ország bevonódik az öttusába.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.