Nyolcadik hellyel folytatta a világkupát Vas Kata Blanka

Nyolcadik hellyel folytatta a világkupát Vas Kata Blanka

Vasárnap a belgiumi Zonhovenben folytatódott a terepkerékpáros világkupa-sorozat. A nők versenyében Vas Kata Blanka egy újabb erős top tízes eredményt ért el, és a junior fiúk is remekül szerepeltek.

Szombaton még a belgiumi Gullegemben indult, és szerezett egy ötödik helyet egy C2-es besorolású versenyen Vas Kata Blanka, vasárnap pedig már a cyclocross világkupában állt rajthoz a magyar versenyző. A szintén Belgiumban található, 21 ezer lakosú Zonhovenben az előző napihoz képest kegyesebb volt az időjárás az élversenyzők nagy részét is felvonultató mezőnyhöz.

A futam elején a holland Lucinda Brand állt az élre, és féltávhoz közeledve magabiztos előnyt harcolt ki üldözőihez képest, azonban az egyik kanyarban nagyot esett, és fel kellett adnia a viadalt, mint kiderült, orrtörést szenvedett. A holland győzelem azonban nem maradt el, Puck Pieterse ugyanis sorozatban harmadik világkupa-versenyét nyerte meg, a dobogóra a szintén holland Inge Van de Heijden, és a brit Zoe Backstedt állhatott még fel. Vas Kata Blanka a győztestől 2 perc 37 másodperces hátrányban a nyolcadik helyen zárt.

A férfiaknál papírforma-eredmény született, a holland Mathieu Van der Poel gurult át elsőként a célvonalon, ezzel mindhárom szakágat együttvéve (cyclocross mellett országúti kerékpárban és mountain bikeban is versenyez) pályafutása 400. profi győzelmét szerezte meg. A második a holland Joris Nieuwenhuis, a harmadik a belga Laurens Sweeck lett.

A junior fiúk versenyében három magyar versenyző is rajthoz állt. A holland Senna Remijn győzelmével végződő futamon az Európa-bajnoki ezüstérmes Takács Zsombor felállhatott a dobogó második fokára. Vas Barnabás a 11., Zsembery Boldizsár pedig a 40. pozícióban fejezte be a versenyt.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.