Jól szerepeltek a magyar fiatalok a cyclocross Európa-bajnokságon

Hétvégén a franciaországi Pontchâteau volt a terepkeékpáros kontinensviadal házigazdája. Bár Vas Kata Blanka sérülése miatt nem vehetett részt az Eb-n, Takács Zsombornak köszönhetően nem maradtunk érem nélkül.

November első hétvégéjén Franciaországban rendezték meg a terepkerékpárosok Európa-bajnokságát. A versenyre a magyar csapat a legeredményesebb versenyzője nélkül utazott el, a nők elit versenyében 2021-ben ezüst-, 2022-ben pedig bronzérmet szerző Vas Kata Blanka ugyanis kulcscsonttörése miatt nem vehetett részt a kontinensbajnokságon, így felnőttek futamaiban nem is szurkolhattunk egy honfitársunknak sem. A férfiaknál a balga Michael Vanthourenhout, a nőknél a holland Fem Van Empel is megvédte Eb-címét.

Az U23-as korosztályban nem, U19-ben azonban indultak magyar versenyzők. A fiúk ráadásul szép eredményt értek el, Takács Zsombor – a győztes francia Aubin Sparfellel azonos idővel – a másodikként szelte át a célvonalat, Vas Barnabás pedig fél perc hátránnyal az ötödik helyen zárta a versenyt. A lányok futamában Bruchner Regina bő három perccel a versenyt megnyerő francia Célia Gery mögött a 12. helyen végzett.

A cyclocross világbajnokságot 2022. február 3-án a csehországi Táborban rendezik meg.

 

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.