Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes

Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes

Alig egy héttel első világkupa-futamgyőzelme után újabb dobogós szerepléssel örvendeztette meg a magyar kerékpárrajongókat Vas Kata Blanka, aki a hollandiai Európa-bajnokságon a második helyen végzett.

Remekül alakul a terepkerékpár szezon Vas Kata Blanka számára. A 20 éves magyar versenyző a világkupában már több dobogós helyezést is szerzett, október végén a belgiumi Overijseben pedig első győzelmét is bezsebelhette.

Ezúttal a hollandiai Wijsterben mérette meg magát a cyclocross szakág Európa-bajnokságán, ahol szokás szerint az elit kategóriában indult (életkora alapján az U23-ban is indulhatna még), és újabb nagyszerű futamot tudhat maga mögött. Bár a világbajnok holland Lucinda Brand magabiztos győzelme nem forgott veszélyben, Blanka szinte végig dobogós helyen haladva végül 56 másodperc hátránnyal a második helyen végzett, ami az eddigi legjobb magyar Eb-szereplés terepkerékpárban. A dobogó legalsó fokára a szintén holland Yara Kastelijn állhatott fel. A címvédő holland Ceylin Del Carmen Alvarado a negyedik helyen zárt.

Áprilisban csaknem kétezerrel csökkent a cégek száma Magyarországon márciushoz képest, és hétezerrel kevesebb vállalat működik, mint év elején. A negatív tendencia már négy hónapja tart.