Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes

Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes

Alig egy héttel első világkupa-futamgyőzelme után újabb dobogós szerepléssel örvendeztette meg a magyar kerékpárrajongókat Vas Kata Blanka, aki a hollandiai Európa-bajnokságon a második helyen végzett.

Remekül alakul a terepkerékpár szezon Vas Kata Blanka számára. A 20 éves magyar versenyző a világkupában már több dobogós helyezést is szerzett, október végén a belgiumi Overijseben pedig első győzelmét is bezsebelhette.

Ezúttal a hollandiai Wijsterben mérette meg magát a cyclocross szakág Európa-bajnokságán, ahol szokás szerint az elit kategóriában indult (életkora alapján az U23-ban is indulhatna még), és újabb nagyszerű futamot tudhat maga mögött. Bár a világbajnok holland Lucinda Brand magabiztos győzelme nem forgott veszélyben, Blanka szinte végig dobogós helyen haladva végül 56 másodperc hátránnyal a második helyen végzett, ami az eddigi legjobb magyar Eb-szereplés terepkerékpárban. A dobogó legalsó fokára a szintén holland Yara Kastelijn állhatott fel. A címvédő holland Ceylin Del Carmen Alvarado a negyedik helyen zárt.

A Volánbusz évről évre kiemelt figyelmet fordít a télre történő felkészülésre. Erre nagy szükség is van, mivel megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell, de egy közszolgáltatónak maximálisan.

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.