Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes

Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes

Alig egy héttel első világkupa-futamgyőzelme után újabb dobogós szerepléssel örvendeztette meg a magyar kerékpárrajongókat Vas Kata Blanka, aki a hollandiai Európa-bajnokságon a második helyen végzett.

Remekül alakul a terepkerékpár szezon Vas Kata Blanka számára. A 20 éves magyar versenyző a világkupában már több dobogós helyezést is szerzett, október végén a belgiumi Overijseben pedig első győzelmét is bezsebelhette.

Ezúttal a hollandiai Wijsterben mérette meg magát a cyclocross szakág Európa-bajnokságán, ahol szokás szerint az elit kategóriában indult (életkora alapján az U23-ban is indulhatna még), és újabb nagyszerű futamot tudhat maga mögött. Bár a világbajnok holland Lucinda Brand magabiztos győzelme nem forgott veszélyben, Blanka szinte végig dobogós helyen haladva végül 56 másodperc hátránnyal a második helyen végzett, ami az eddigi legjobb magyar Eb-szereplés terepkerékpárban. A dobogó legalsó fokára a szintén holland Yara Kastelijn állhatott fel. A címvédő holland Ceylin Del Carmen Alvarado a negyedik helyen zárt.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.