Cyclocross

A hollandiai Hoogerheidében folytatódott a cyclocross világkupa-sorozat. A február eleji világbajnokság előtti utolsó versenyen Vas Kata Blanka a szezonbeli legjobb eredményét elérve második lett. Az U19-es lányok futamában Bruchner Regina a hetedik helyen zárt.

Csütörtökön a belgiumi Diegem adott otthon a terepkerékpáros Superprestige sorozat soron következő állomásának. A nők versenyében Vas Kata Blanka a visszatérése utáni legjobb helyezését érte el.

Bő egy hónappal a kulcscsonttörés és a műtét után újra a legmagasabb szinten versenyzett a legismertebb magyar női kerékpáros. Vas Kata Blanka a belgiumi cyclocross versenyen elért hetedik hellyel tért vissza, és elmondása szerint már nem fáj semmije a sérülés miatt.

A 22 éves bringás Belgiumban, edzés közben bukott. A terepkerékpáros szezon rajtja előtt megsérülő magyar kerékpárosnak valószínűleg az egész cyclocross szezont ki kell hagynia.

Mindig is szeretett volna egy szivárványos trikót Vas Kata Blanka, de az U23-as világbajnoki címet nem tartja hatalmas sikernek a 21 éves magyar bringás. Immár gőzerővel készül a cyclocross szezonra, a jövő évre, és ezzel együtt a párizsi olimpiára vonatkozó terveiről még nem döntött.