Vas Kata Blanka nyerte az  Overijse-i világkupaversenyt

Vas Kata Blanka nyerte az Overijse-i világkupaversenyt

A Team SD Worx hegyikerékpárban olimpiai negyedik magyar kerékpárosa a nagy múltú belgiumi terepkerékpár viadalon pályafutása első felnőtt világkupa-győzelmét aratta.

A 20 éves magyar versenyzőnek eddig a két héttel ezelőtti, Iowa Cityben megszerzett harmadik hely volt a legjobb világkupa-eredménye. Ezúttal ezt is felülmúlva, magabiztos versenyzést bemutatva állhatott fel a dobogó legfelső fokára, maga mögé utasítva az egyaránt holland Puck Pietersét és a világbajnok Lucinda Brandot.

Vas Kata Blanka történelmi győzelmével a világkupa összetettjében, és az U23-asok versenyében is értékes pontokat gyűjtött, összetettben a negyedik, U23-ban a második helyen áll.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.