Vas Kata Blanka nyerte az  Overijse-i világkupaversenyt

Vas Kata Blanka nyerte az Overijse-i világkupaversenyt

A Team SD Worx hegyikerékpárban olimpiai negyedik magyar kerékpárosa a nagy múltú belgiumi terepkerékpár viadalon pályafutása első felnőtt világkupa-győzelmét aratta.

A 20 éves magyar versenyzőnek eddig a két héttel ezelőtti, Iowa Cityben megszerzett harmadik hely volt a legjobb világkupa-eredménye. Ezúttal ezt is felülmúlva, magabiztos versenyzést bemutatva állhatott fel a dobogó legfelső fokára, maga mögé utasítva az egyaránt holland Puck Pietersét és a világbajnok Lucinda Brandot.

Vas Kata Blanka történelmi győzelmével a világkupa összetettjében, és az U23-asok versenyében is értékes pontokat gyűjtött, összetettben a negyedik, U23-ban a második helyen áll.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

Tovább bővült a Budapesti Értéktőzsde indexkínálata. A BUX és a BUMIX mellett a középvállalati XTEND, és a közép-európai blue chipeket tartalmazó CETOP részvénykosárral is kereskedhetünk.

A Budapesti értéktőzsde részvényindexe emelkedett a héten. A vezető részvények többsége szintén pluszban zárta a kereskedést.