Vas Kata Blanka harmadik lett terepkerékpárban Iowa Cityben

Vas Kata Blanka harmadik lett terepkerékpárban Iowa Cityben

A hegyi kerékpárban olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blanka harmadik lett a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat harmadik állomásán, az egyesült államokbeli Iowa Cityben.

A kerékpározás három szakágban egyaránt aktuális magyar bajnok, húszéves Vas Kata Blanka kiválóan kezdte a szakági idényt: egy hete Waterlooban, majd Fayetteville-ben is hatodikként ért célba a felnőtt mezőnyben. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) beszámolója szerint a harmadik, egyben utolsó tengerentúli viadalon vasárnap a cyclocrossban hétszeres világbajnok Marianne Vos, valamint a vb-bronzérmes, ugyancsak holland Denise Betsema mögött ért be harmadik helyen az SD Worx magyar bringása, aki hegyikerékpárban olimpiai negyedik, országúton világbajnoki negyedik helyezést szerzett 2021-ben.

Vas ezzel a negyedik helyen áll a világkupa összetett pontversenyében, az U23-asok között pedig – amelyben világbajnoki ezüst- és bronzérmet is nyert korábban – az élen áll. A világkupa vasárnap a belgiumi Zonhovenben folytatódik.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.