Vas Kata Blanka harmadik lett terepkerékpárban Iowa Cityben

Vas Kata Blanka harmadik lett terepkerékpárban Iowa Cityben

A hegyi kerékpárban olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blanka harmadik lett a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat harmadik állomásán, az egyesült államokbeli Iowa Cityben.

A kerékpározás három szakágban egyaránt aktuális magyar bajnok, húszéves Vas Kata Blanka kiválóan kezdte a szakági idényt: egy hete Waterlooban, majd Fayetteville-ben is hatodikként ért célba a felnőtt mezőnyben. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) beszámolója szerint a harmadik, egyben utolsó tengerentúli viadalon vasárnap a cyclocrossban hétszeres világbajnok Marianne Vos, valamint a vb-bronzérmes, ugyancsak holland Denise Betsema mögött ért be harmadik helyen az SD Worx magyar bringása, aki hegyikerékpárban olimpiai negyedik, országúton világbajnoki negyedik helyezést szerzett 2021-ben.

Vas ezzel a negyedik helyen áll a világkupa összetett pontversenyében, az U23-asok között pedig – amelyben világbajnoki ezüst- és bronzérmet is nyert korábban – az élen áll. A világkupa vasárnap a belgiumi Zonhovenben folytatódik.

Az elmúlt néhány hétben ellepték a hazai és nemzetközi sajtót a ChatGPT-ről szóló hírek. A csetbot ékes bizonyítéka a mesterséges intelligencia rohamos fejlődésének, ugyanakkor számos más területre is begyűrűzött már az MI.

Továbbra is ütemezetten halad a Lánchíd felújítása: a szakemberek már festik az átkelő járdáira a következő hónapokban visszakerülő korlátokat és műemléki elemeket is.