Vas Kata Blanka harmadik lett terepkerékpárban Iowa Cityben

Vas Kata Blanka harmadik lett terepkerékpárban Iowa Cityben

A hegyi kerékpárban olimpiai negyedik helyezett Vas Kata Blanka harmadik lett a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat harmadik állomásán, az egyesült államokbeli Iowa Cityben.

A kerékpározás három szakágban egyaránt aktuális magyar bajnok, húszéves Vas Kata Blanka kiválóan kezdte a szakági idényt: egy hete Waterlooban, majd Fayetteville-ben is hatodikként ért célba a felnőtt mezőnyben. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) beszámolója szerint a harmadik, egyben utolsó tengerentúli viadalon vasárnap a cyclocrossban hétszeres világbajnok Marianne Vos, valamint a vb-bronzérmes, ugyancsak holland Denise Betsema mögött ért be harmadik helyen az SD Worx magyar bringása, aki hegyikerékpárban olimpiai negyedik, országúton világbajnoki negyedik helyezést szerzett 2021-ben.

Vas ezzel a negyedik helyen áll a világkupa összetett pontversenyében, az U23-asok között pedig – amelyben világbajnoki ezüst- és bronzérmet is nyert korábban – az élen áll. A világkupa vasárnap a belgiumi Zonhovenben folytatódik.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

A fővárosban a Fiat 500-as, Budapesten kívül pedig a Peugeot 3008-as és 308-as modellek voltak a legnépszerűbben a Wigo autómegosztó szolgáltatás felhasználói körében 2023-ban.