Hetedik hellyel folytatta világkupa-menetelését Vas Kata Blanka

Szombaton a hollandiai Hultsban folytatódott a terepkerékpáros világkupa-sorozat. A sűrű karácsonyi időszakban egy újabb erős top tízes eredményt ért el Vas Kata Blanka.

A sűrű év végi cyclocross versenynaptár egy újabb világkupa-versennyel folytatódott, a mezőny ezúttal Belgiumot elhagyva a hollandiai Hulstban csapott össze. Az nem okozott meglepetést, hogy a hazai versenyzők dominálták a versenyt. Bár végig vezetett, de végül szoros küzdelemben szerezte meg az első helyet Puck Pieterse, mindössze 6 másodperccel Ceylin del Carmen Alvarado, 12 másodperccel Lucinda Brand, és 16 másodperccel a világkupában vezető Fem Van Empel előtt.

Vas Kata Blanka, a sérülése miatti kihagyás miatt is, a hátsóbb sorokból rajtolt, így sűrű mezőnyön kellett átverekednie magát. A 22 éves magyar bringás körről körre javuló időket ment, és végül az előkelő hetedik helyig küzdötte fel magát, a sorozatban második vk-versenyét nyerő Pietersétől 2 perc 9 másodperccel lemaradva. SD Worx-ös csapattársa, a luxemburgi Marie Schreiber a nyolcadik helyen zárt.

A nőkhöz hasonlóan a férfiak futamában is színtiszta holland dobogó született, Mathieu Van der Poel győzött Joris Nieuwenhuis és Lars Van der Haar előtt. Blanka öccse, Vas Barnabás a junior fiúk versenyében 49 másodperc hátránnyal a harmadik helyen végzett.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.