Újabb ötödik helyet szerzett Vas Kata Blanka

Szombaton a belgiumi Gullegemben versenyzett 2024-ben először Vas Kata Blanka. A magyar bringás a nehéz körülmények között megrendezett viadalon is jól szerepelt.

Egy nappal a terepkerékpáros világkupa zonhoveni állomása előtt, szombaton a szintén belgiumi Gullegemben állt rajthoz Vas Kata Blanka. A C2-es besorolású, egyik versenysorozatba sem tartozó, de igen látványos pályán zajló versenyt a megszokottnál sokkal vizesebb és sarasabb körülmények között rendezték meg.

A vasárnapi világkupa miatt több élversenyző is kihagyta a gullegemi versenyt, de így is erős mezőny gyűlt össze. Az első körökben három versenyző elszakadt a többiektől, és végül közülük kerültek ki a dobogósok. Az első helyet a brit Zoe Backstedt szerezte meg, magabiztos előnnyel két holland, Manon Bakker és Inge Van der Heijden előtt. Vas Kata Blanka a győztestől 1 perc 53 másodperccel elmaradva az ötödik helyen végzett. Az SD Worx 22 éves magyar bringása az októberi sérülése után gyorsan vissza tudott térni a versenyzéshez, és már több top10-es helyezést is elért. Vasárnap is versenyezni fog.

Nemcsak a nőknél, hanem a junior fiúknál is volt magyar induló: Takács Zsombor az előkelő ötödik helyen ért célba, Zsembery Boldizsár azonban végül nem tudta befejezni a viadalt.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...