Újabb ötödik helyet szerzett Vas Kata Blanka

Szombaton a belgiumi Gullegemben versenyzett 2024-ben először Vas Kata Blanka. A magyar bringás a nehéz körülmények között megrendezett viadalon is jól szerepelt.

Egy nappal a terepkerékpáros világkupa zonhoveni állomása előtt, szombaton a szintén belgiumi Gullegemben állt rajthoz Vas Kata Blanka. A C2-es besorolású, egyik versenysorozatba sem tartozó, de igen látványos pályán zajló versenyt a megszokottnál sokkal vizesebb és sarasabb körülmények között rendezték meg.

A vasárnapi világkupa miatt több élversenyző is kihagyta a gullegemi versenyt, de így is erős mezőny gyűlt össze. Az első körökben három versenyző elszakadt a többiektől, és végül közülük kerültek ki a dobogósok. Az első helyet a brit Zoe Backstedt szerezte meg, magabiztos előnnyel két holland, Manon Bakker és Inge Van der Heijden előtt. Vas Kata Blanka a győztestől 1 perc 53 másodperccel elmaradva az ötödik helyen végzett. Az SD Worx 22 éves magyar bringása az októberi sérülése után gyorsan vissza tudott térni a versenyzéshez, és már több top10-es helyezést is elért. Vasárnap is versenyezni fog.

Nemcsak a nőknél, hanem a junior fiúknál is volt magyar induló: Takács Zsombor az előkelő ötödik helyen ért célba, Zsembery Boldizsár azonban végül nem tudta befejezni a viadalt.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

Tovább bővült a Budapesti Értéktőzsde indexkínálata. A BUX és a BUMIX mellett a középvállalati XTEND, és a közép-európai blue chipeket tartalmazó CETOP részvénykosárral is kereskedhetünk.

A Budapesti értéktőzsde részvényindexe emelkedett a héten. A vezető részvények többsége szintén pluszban zárta a kereskedést.