Júliustól még sűrűbben jár a 100E reptéri busz

Júliustól még sűrűbben jár a 100E reptéri busz

A repülőtér emelkedett nyári forgalma, illetve a sok külföldi turistát vonzó budapesti rendezvények (például atlétikai vb) miatt júliustól még sűrűbben járnak a buszok a 100E Repülőtéri Expressz vonalán.

A nyári turisztikai forgalom erősödéséhez és a nagy számú külföldi turistát vonzó budapesti rendezvényekhez igazodva július elsejétől, szombattól még sűrűbben közlekedik a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ.

Július első napjától a hét minden napján az eddigi 15 helyett 10 percenként indulnak majd a buszok hajnalban a belvárosból a reptér felé, így a kora reggel induló repülőjáratokat is kényelmesebben lehet elérni.

Ráadásul a repülőtér legforgalmasabb napjain, hétfőn és pénteken a legsűrűbb napközbeni időszakban az eddigi 7-8 helyett 6-7 percenként indulnak a buszok. A hét további napjain, keddtől csütörtökig az eddigi 10 perc helyett 7-8 percenként indulnak a buszok a végállomásokról, szombat délelőtt 8-9 helyett 7-8, délután 10 helyett 8-9 percenként közlekedik a járat.

A 100E Repülőtéri Expressz menetrendje a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazásban érhető el. Az applikáció használatával jegyet is válthatnak az ügyfelek a járatra. Az elmúlt hetekben több fejlesztés is megvalósult a járat kapcsán. Munkába álltak a vadonatúj, MAN típusú autóbuszok a vonalon, illetve a Budapest Pay&Go bevezetésének köszönhetően már közvetlenül a fizikai vagy virtuális bankkártyájukat is használhatják jegyként az ügyfelek a 100E Repülőtéri Expresszen.

Ugyanakkor a Budapest Pay&Go rendszeren kívül továbbra is vásárolható a járatra érvényes repülőtéri vonaljegy a BudapestGO alkalmazásban, a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokban – amelyekből több is található a reptéren – és a BKK jegypénztáraiban. A legközelebbi értékesítési pont mindig megtalálható a BKK honlapjának térképes pontkeresőjében.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.