Egymilliónál is többen használják már a BudapestGO-t

Egymilliónál is többen használják már a BudapestGO-t

Több mint egy éves működése követően márciusban már az 1 milliót is átlépte a BudapestGO regisztrált felhasználóinak száma. A BKK alkalmazása jelentősen segíti a fővárosban közlekedők mindennapjait és népszerűsíti a közösségi közlekedést.

Újabb mérföldkőhöz érkezett március végén a BudapestGO. A februárban egyéves applikáció felhasználóinak száma folyamatosan emelkedik, az év harmadik hónapjának végére elérte az 1 millió regisztrált felhasználót, vagyis minden harmadik olyan ember, aki Budapesten, vagy a főváros agglomerációjában él, rendelkezik már felhasználói fiókkal az alkalmazásban.

A Budapesti Közlekedési Központ többfunkciós szolgáltatást nyújtó alkalmazását már több mint 2,5 millió ügyfél töltötte le, 37 millió útvonalat terveztek, és 670 ezer felhasználó 6,7 millió jegyet és bérletet vásárolt a BudapestGO-val.

Ehhez a kedvező tendenciához a BKK korábbi akciója is hozzájárult. Az egyéves évfordulóját a BudapestGO egy szüliNAPIjeggyel ünnepelte, 2023. február 14-én 150 forintért egy napig korlátlanul lehetett utazni az applikációval. A Budapest 150 éves szülinapjára utaló 150 forintos jegy népszerű volt az ügyfelek körében. Egy átlagos hétköznaphoz képest az akció napján 15 százalékkal többen utaztak a BudapestGO-val, és egy átlagos kisváros lakosságával egyenlő utas vásárolt vásárolt szüliNAPIjegyet.

A BKK kezdeményezésének köszönhetően sok új felhasználó megismerkedett a digitális napijeggyel, akiknek a fele az akció hatására új ügyfélként regisztrált az applikációba, és a kedvező tapasztalatok után a továbbiakban is használja a BKK által kínált digitális jegyeket vagy bérleteket.

Az első egy évben számos fejlesztés történt, ezeknek köszönhetően a BudapestGO még jobb és pontosabb tervezést nyújt a kerékpárral közlekedőknek, sőt elérhetővé vált a telebusz és a telefogas szolgáltatása is. Utóbbival az áprilistól újraindított fogaskerekűvel való közlekedésünket tervezhetjük meg.

Október óta már a járműről is lehet utazást tervezni, ami akkor nyújthat jelentős segítséget, ha éppen sietve szállunk fel egy járatra és pontosítani szeretnénk az útitervet, vagy megnézni, hogy mikor érkezünk meg.

Január óta újdonság, hogy az agglomerációban élők számára a MÁV-Volán csoporttal együttműködésében korábban a MÁV-HÉV és a MÁV-START érintett járatai után már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő 300-899-es számú autóbuszainak valós idejű adatai is. A felhasználók láthatják a járművek aktuális helyzetét, illetve azt is, hogy azok pontosan mikor érkeznek egy megállóba, vagy mikor indulnak onnan. Sőt az utazástervezés mellett az ügyfelek a helyi és a helyközi – kivéve környéki – Volánbusz-járatok igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket is megvásárolhatják a BudapstGO-ban.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.