Nem mindennapi jubileumot ért el a Budapest Airport

Nem mindennapi jubileumot ért el a Budapest Airport

Immár tizedik alkalommal választották a régió legjobb repülőterévé a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. A budapesti légi kikötő ismét elhódította a Skytrax-díjat.

Újabb rangos elismerést vehetett át a fővárosi repülőtér üzemeltetője. A szerda este átadott Skytrax-díj a World Airport Survey kérdőíveken alapul, amelyeket a 8 hónapos felmérési időszak alatt több mint 100 nemzetiségű légiutas tölt ki. A felmérés során a megkérdezettek értékelik az utazási élményt, illetve a különböző repülőtéri szolgáltatásokat, az érkezéstől az utasfelvételen és a biztonsági ellenőrzésen át, egészen a beszállító kapuknál történő indulásig.

A díj átadására a Passenger Terminal EXPO március 15-i ünnepségén került sor Amszterdamban. A Skytrax-díj már nem az első fontos elismerés, amit a Budapest Airport 2023 során kapott; az üzemeltető az utasok véleménye alapján idén a legjobb 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító európai repülőtérnek járó Airport Service Quality díjat is besöpörte.

Óriási büszkeséggel tölt el látni, hogy a repülőtéri közösség kitartó munkáját az utasok is látják, és ilyen nagyra értékelik. Egy évtized alatt rengeteget fejlődtünk: megújultak a terminálok, bővültek a repülőtéri szolgáltatások, két új, magas színvonalat képviselő utasmólónk és egy cargo bázisunk is épült, családbarát szolgáltatásokat vezettünk be és a biztonsági ellenőrzésen is a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk – nyilatkozta az elismerés kapcsán Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója, aki korábban már bejelentette, hogy július végén távozik a posztjáról.

Hozzátette, hogy  a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér további fejlesztése is zajlik. Az 1. Terminál újranyitásához már csak az építési engedélyre várnak, az új 3. Terminál esetében pedig az előkészítő tervezési és szervezési munkálatok már zajlanak.

A Budapest Airport fejlesztései négy év alatt idén tavaszra elérik a 100 milliárd forintot.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.