Július végén távozik a vezérigazgató a Budapest Airport éléről

Július végén távozik a vezérigazgató a Budapest Airport éléről

Chris Dinsdale egy nehéz időszakban, 2021-ben vette át a pozíciót. A kanadai szakember hét évet töltött a budapesti repülőtér felsővezetésében. Hazájában folytatja pályafutását.

A Budapest Airport vezérigazgatója, Chris Dinsdale az év elején tájékoztatta a vállalat tulajdonosait, hogy a cégnél töltött több mint hét évnyi vezetői munka és több mint két évtizedes magyarországi tevékenység után új kihívást szeretne elfogadni szülőhazájában, Kanadában. A Budapest Airport tulajdonosai tiszteletben tartják a vezérigazgató döntését és minden jót kívánnak neki.

Chris Dinsdale 2015 óta pénzügyi igazgatóként, majd vezérigazgató-helyettesként, 2021 óta pedig vezérigazgatóként dolgozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cágnél. Nagy szerepet játszott abban, hogy a repülőtér többször is elnyerte a Skytrax "Kelet-Európa legjobb repülőtere" elismerést, valamint a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) által március elején bejelentett „Európa legjobb repülőtere” díjat.

Dinsdale kialakította és végrehajtotta a Budapest Airport vállalati stratégiáját, valamint a minőséggel és fenntarthatósággal kapcsolatos beruházásokat indított el és valósított meg, amelyek nemzetközi szinten is feljebb pozícionálták a vállalatot.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a vállalat részvényesei, a teljes menedzsmentje és minden munkatársa hálás Chris Dinsdale elmúlt évekbeli elkötelezettségéért és vezetői munkájáért.

Különösen kiemelkedő volt az a hivatástudat, amellyel biztosította a vállalat stabilitását a járvány idején és felkészítette a repülőteret a légiközlekedés koronavírus-járvány utáni újraindulására. Minden jót és sok sikert kívánunk neki a jövőbeni kanadai munkájához – nyilatkozta Schroeder.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki lesz Chris Dinsdale utódja, a Budapest Airport tulajdonosai azonban közleményükben jelezték, hogy hamarosan tájékoztatást adnak az új vezérigazgató személyéről.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...