Európa legjobbja lett a budapesti repülőtér

Európa legjobbja lett a budapesti repülőtér

Az utasok véleménye alapján a kontinens legjobbjának választották a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító légikikötők között.

Hatalmas elismerésben részesült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az azt üzemeltető Budapest Airport. A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) a budapesti reptérnek ítélte oda a legjobb európai repülőtér díjat a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító légikikötők közül. A díj egy kizárólag az utasok visszajelzéseiből álló, független, nemzetközi felmérésen alapul.

Az ACI  évente több mint 30 teljesítménymutatót lefedő felméréssel térképezi fel a világ mintegy 400 nemzetközi repülőterének szolgáltatásainak minőségét. Az utasok személyes megkérdezése során a teljes utasfolyamatot vizsgálják, ezáltal az eredmény komplex képet nyújt az utasok repülőtéri tapasztalatairól, a belépéstől kezdve az ott eltöltött időn át egészen a beszállításig.

A 2022-es esztendő valamennyi negyedéve kimagasló eredményeket hozott a szolgáltatások minősége terén a budapesti repülőtéren; a pontszámok minden korábbi értéket és régiós versenytársaink pontjait is túlszárnyalták. Az utasok általános elégedettségi szintje egész évben ötös skálán 4 pontot meghaladó értéken állt, és jelentősen magasabb volt, mint a legforgalmasabb 2019-es évben.

Az utazót a középpontba állítani fontosabb, mint valaha; ez a jövő útja. Büszkék vagyunk a Budapest Airport csapatára, amiért elnyerték a legjobb 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító európai repülőtér díjat. Ez azt mutatja, hogy az egész repülőtéri közösség összefogott, hogy az utasokat helyezze előtérbe – nyilatkozta a díjjal kapcsolatban Luis Felipe de Oliveira, az ACI World főigazgatója.

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Európa legjobbja lett. Ez azonban nem csupán a Budapest Airport, hanem a teljes repülőtéri közösség sikere; mindazért az erőfeszítésért kaptunk csillagos ötöst, amelyet közösen tettünk az elmúlt években a repülőtér minőségének fejlesztése érdekében. Minden nap a legjobb utasélményért dolgozunk, és azért, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér méltó kapuja legyen Magyarországnak, ahonnan élmény útnak indulni és ahová öröm megérkezni – mondta büszkén Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy négy évvel ezelőtt a tulajdonosokkal együtt masszív fejlesztéssorozatba vágtak bele, ami nem csupán az új épületek építését jelentette.

A Budapest Airport által az elmúlt 4 évben végzett fejlesztések értéke 2022 év végére elérte a 90 milliárd forintot, 2023 tavaszára pedig a 100 milliárdot is meghaladja majd.

A fejlesztések között kapacitásbővítő, infrastrukturális, fenntarthatósági és egyéb, utasélményt növelő beruházások is találhatók.

A repülőtér tulajdonosai és vezetés további beruházásokat terveznek végrehajtani a közeljövőben, többek között az 1. Terminál újranyitását és a 3. Terminál megépítését, hogy ezzel is hozzájáruljanak a repülőtér további színvonalbeli fejlődéséhez és a magyarországi turizmus növekedéséhez.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...